Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε υψηλό 27 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2016 – Στις 51,2 μονάδες

Κίνα: Σε υψηλό 27 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Οκτώβριο 2016 – Στις 51,2 μονάδες
Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω επιτάχυνση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα, τον Οκτώβριο του 2016, με την εργοστασιακή δραστηριότητα να αυξάνεται στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών των βασικών εμπορευμάτων, καθώς και την ανάπτυξη στον τομέα των ακινήτων που έχουν σταθεροποιήσει την ταλαντευόμενη οικονομία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, ο σχετικός δείκτης βρέθηκε στις 51,2 μονάδες, έναντι 50,4 μονάδων τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας τον τρίτο συνεχόμενο μήνα επέκτασης, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρέμεινε πάνω από το όριο των 50 μονάδων για 8ο συναπτό μήνα.
Να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις 11 οικονομολόγων της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν η ανάπτυξη του κλάδου να περιοριστεί στις 50,3 μονάδες.
Παράλληλα, άνοδος σημειώθηκε και σε όλους τους υποδείκτες του κλάδου, όπως τις νέες παραγγελίες και την παραγωγή, ενώ η μη μεταποιητική δραστηριότητα βρέθηκε στις 54 μονάδες, έναντι 53,7 μονάδων τον Σεπτέμβριο, δείγμα της ισχυρής ανάκαμψης που σημειώνει η οικονομία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης