Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέχρι το 2019 παραμένει διοικητής της BoE ο Carney για να στηρίξει τις διαπραγματεύσεις Brexit

Μέχρι το 2019 παραμένει διοικητής της BoE ο Carney για να στηρίξει τις διαπραγματεύσεις Brexit
Carney: Η απόφασή μου «αναγνωρίζει τη σημασία που έχει για τη χώρα [Ηνωμένο Βασίλειο] η συνέχεια» (συνοχή) της πολιτικής της BoE κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit
Μέχρι τον Ιούνιο του 2019 θα παραμείνει τελικά στη θέση του ο (Καναδός) διοικητής της κεντρικής Τραπέζης Αγγλίας (BoE), Mark Carney, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016.
Με ανακοίνωση του, ο Carney παρατείνει κατά ένα επιπλέον έτος την παραμονή του στην ηγεσία της BoE, πέραν της αρχικής πενταετούς δέσμευσης υπέρ της οποίας είχε ταχθεί κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Ακόμα και έτσι όμως, στην πραγματικότητα ο ίδιος επιλέγει να τερματίσει τη θητεία του δύο ολόκληρα χρόνια πριν την προβλεπόμενη οκταετή διάρκειά της.
Ο Carney επεσήμανε, ότι η απόφασή του «αναγνωρίζει τη σημασία που έχει για τη χώρα [Ηνωμένο Βασίλειο] η συνέχεια» (συνοχή) της πολιτικής της BoE κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την παραίτησή του, αν όντως η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, ενεργοποιήσει το περίφημο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας περί τον Μάρτιο του 2017, όπως έχει εξαγγείλει.
Η ανακοίνωση του Carney ακολούθησε σημερινή δήλωση της May, ότι υποστηρίζει την παράταση της θητείας του πέραν της αρχικής του δέσμευσης, βάζοντας τέλος στην ψύχρανση των σχέσεών της με τον διοικητή της BoE, αφότου παρενέβη - και μάλιστα δημοσίως - στην ανεξαρτησία των αποφάσεών της, αμφισβητώντας την ορθότητα αυτών, ιδιαίτερα όσων ακολούθησαν το βρετανικό ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης