Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Τουλάχιστον 56 νεκροί μαχητές του PKK σε επιδρομές του στρατού

Τουρκία: Τουλάχιστον 56 νεκροί μαχητές του PKK σε επιδρομές του στρατού
Οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο μέσω χερσαίων επιδρομών, όσο και μέσω αεροπορικών βομβαρδισμών
Τουλάχιστον 56 νεκροί μαχητές του PKK είναι ο απολογισμών των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων που πραγματοποίησε ο τουρκικό στρατός την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με σημερινή (17/10) ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, προσθέτοντας ότι απετράπησαν συνολικά 19 προγραμματισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ανέφερε ότι από τους 56 νεκρούς, οι 35 "εξουδετερώθηκαν" κατά τη διάρκεια χερσαίων επιχειρήσεων, ενώ οι υπόλοιποι 21 έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών.
Παράλληλα, οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας απέτρεψαν συνολικά 19 τρομοκρατικές επιθέσεις που έχει προγραμματίσει το ΡΚΚ, εκ των οποίων οι 7 θα πραγματοποιούνται μέσω οχημάτων, ενώ η μία θα ήταν επίθεση αυτοκτονίας.
Να σημειώσουμε ότι, όπως διευκρινίζει η ανακοίνωση, οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, κυρίως στα νοτιοανατολικά της χώρας, οπού η παρουσία των κούρδων ανταρτών είναι πιο έντονη.
Πλέον, οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν στοιχήσει τη ζωή σε περισσότερους από 8.000 κούρδους, ενώ τη ζωή τους έχουν χάσει και τουλάχιστον 700 μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης