Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Θα μειώσουμε τις δαπάνες μας όταν μας βοηθήσει η ΕΕ στο προσφυγικό

tags :
Renzi: Θα μειώσουμε τις δαπάνες μας όταν μας βοηθήσει η ΕΕ στο προσφυγικό
Στην ΕΕ επικρατούν οι εγωισμοί και όχι η αλληλεγγύη υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας
Την θέση ότι η Ιταλία θα μειώσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού της μόλις η ΕΕ αρχίσει να την βοηθά στην αντιμετώπιση του προσφυγικού διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi, ο οποίος επιτέθηκε κατά της ΕΕ λέγοντας πως «επικρατούν εγωισμοί και όχι αλληλεγγύη».
«Aν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να συζητήσει και να εκφράσει κάποιες ενστάσεις σχετικά με τις δαπάνες μας για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, έχω μια λαμπρή ιδέα: ας αρχίσουν, πρώτα, να μας δίνουν ένα χέρι από την στιγμή που επικρατούν οι εγωισμοί και όχι η αλληλεγγύη», τόνισε ο Renzi σε συνέντευξή του στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno.
«Μόλις η Ένωση αρχίσει να μας βοηθά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, θα δείτε ότι οι σχετικές δαπάνες στην Ιταλία θα μειωθούν», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Σημειώνεται πως σήμερα η Ιταλία αναμένεται να στείλει στις Βρυξέλλες τον προϋπολογισμό της Ιταλίας.
Ο Renzi υπογράμμισε  ότι πρόκειται να στηριχθεί η δημόσια υγεία, η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων (υπό τον όρο να επενδύουν χρήματα και οι επιχειρηματίες), και να μειωθούν τα πρόστιμα και οι τόκοι για τους πολίτες που οφείλουν χρήματα στο δημόσιο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης