Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος γ.γ. του ΟΗΕ διορίστηκε ο πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Antonio Guterres

Νέος γ.γ. του ΟΗΕ διορίστηκε ο πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Antonio Guterres
Ορισμένες από τις κρίσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων του ο Guterres είναι αυτές στη Συρία, στην Υεμένη και στη Λιβύη
Νέος γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών διορίστηκε κι επίσημα σήμερα 13/10 ο πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Antonio Guterres.
Ο 66χρονος Antonio Guterres είχε εκλεγεί νέος γενικός γραμματέας στις 5/10 από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, παίρνοντας τη «σκυτάλη» από τον 72χρονο Νοτιο-κορεάτη Ban Ki-moon, ο οποίος ηγήθηκε του Οργανισμού τα τελευταία δέκα χρόνια.
Ορισμένες από τις σημαντικότερες κρίσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων του ο Guterres είναι αυτές στη Συρία, στην Υεμένη και στη Λιβύη, οι οποίες και τροφοδοτούν τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση της Ευρώπης.
Συνολικά, 13 υποψήφιοι διεκδικούσαν τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, οι οποίοι υπέβαλαν λεπτομερείς προτάσεις για το έργο που σχεδίαζαν να φέρουν σε πέρας, παρουσιάζοντας μάλιστα ένα περίγραμμα των προτάσεών τους ενώπιον της ολομέλειας του ΟΗΕ.
Τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και οι ΗΠΑ - αμφότερες μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ - είχαν υποστηρίξει θερμά την ανάγκη να αναλάβει την ηγεσία του διεθνούς οργανισμού μια γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης