Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για παράταση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Μόσχας πιέζουν οι Schulz και Tusk

Για παράταση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Μόσχας πιέζουν οι Schulz και Tusk
Οι πρόσφατοι εντατικοί βομβαρδισμοί της Ρωσίας στο Χαλέπι γιγαντώνουν τη γενικότερη κατακραυγή κατά της Μόσχας
Για συνέχεια των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Δύση κατά της Μόσχας πιέζουν οι δύο ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, Martin Schulz και Donald Tusk.
Ειδικότερα, ο κ.Tusk, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε σε σημερινές (10/10) του δηλώσεις πως οι κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Κριμαία το 2014 θα παραμείνουν σε ισχύ, ωστόσο ενθάρρυνε και τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τον διάλογο, προκειμένου να υπάρξει κάποια πρόοδος.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν έχει τηρηθεί πλήρως από τους Ρώσους Συνθήκη του Μινσκ, η οποία κηρύττει την ειρήνη στην γεμάτη ένταση περιοχή της Κριμαίας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν απέκλεισε και αυτός μία παράταση των κυρώσεων κατά της Μόσχας, εξαιτίας των βομβαρδισμών της ρωσικής αεροπορίας στη Συρία.
Σημειώνεται πως μία μεγάλη μερίδα των ευρωπαϊκών χωρών απαιτεί εδώ και μήνες την άρση των σκληρών κυρώσεων κατά της Μόσχας.
Ωστόσο, οι πρόσφατοι εντατικοί βομβαρδισμοί της Ρωσίας στο Χαλέπι που έχουν ως αποτέλεσμα μία εκατόμβη νεκρών, γιγαντώνουν τη γενικότερη κατακραυγή κατά της Μόσχας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης