Διεθνή

Clinton: Η διοίκηση της Wells Fargo θα λογοδοτήσει για το σκάνδαλο με τους λογαριασμούς

Clinton: Η διοίκηση της Wells Fargo θα λογοδοτήσει για το σκάνδαλο με τους λογαριασμούς
Η Clinton προειδοποίησε τα διοικητικά συμβούλια των αμερικανικών επιχειρήσεων, ότι οι εταιρείες τους θα λογοδοτήσουν αν «εξαπατούν πελάτες, εκμεταλλεύονται υπαλλήλους και κλέβουν τους φορολογούμενους»
Η διοίκηση της τρίτης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας Wells Fargo θα λογοδοτήσει για την «εξωφρενική επιχειρηματική της συμπεριφορά» αναφορικά με το σκάνδαλο ανοίγματος εκατομμυρίων λογαριασμών ανυποψίαστων πελατών από υπαλλήλους της.
Αυτό υποσχέθηκε σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 η προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, Hillary Clinton, σύμφωνα με την οποία προκαλεί σοκ «ο εξαναγκασμός χιλιάδων υπαλλήλων της Wells Fargo στη διάπραξη απάτης έναντι ανυποψίαστων πελατών της».
Μιλώντας σε προεκλογική της συγκέντρωση στο Οχάιο, η Clinton προειδοποίησε τα διοικητικά συμβούλια των αμερικανικών επιχειρήσεων, ότι οι εταιρείες τους θα λογοδοτήσουν αν «εξαπατούν πελάτες, εκμεταλλεύονται υπαλλήλους και κλέβουν τους φορολογούμενους».
Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ επέβαλαν στη Wells Fargo τον περασμένο μήνα πρόστιμο 190 εκατ. δολαρίων μετά την ανακάλυψη, ότι υπάλληλοι της τραπέζης άνοιξαν έως και 2 εκατ. τρεχούμενους λογαριασμούς, λογαριασμούς αποταμίευσης και λογαριασμούς πιστωτικών καρτών χωρίς την έγκριση των πελατών στους οποίους αφορούσαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης