Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κολομβία: Το δημοψήφισμα απέρριψε τη συμφωνία ειρήνης κυβέρνησης και ανταρτών

Κολομβία: Το δημοψήφισμα απέρριψε τη συμφωνία ειρήνης κυβέρνησης και ανταρτών
Θα συνεχίσω έως το τέλος της θητείας μου την προσπάθεια για ειρήνη είπε ο πρόεδρος της Κολομβίας
Η συμφωνία ειρήνης που επιτεύχθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών της FARC απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των Κολομβιανών.
Στο δημοψήφισμα η συμφωνία απορρίφθηκε με 50,24% με τον πρόεδρο Juan Manuel Santos να υποστηρίζει ότι «δεν παραδίνεται» και ότι θα «συνεχίσει μέχρι το τέλος της θητείας του την επιδίωξη για ειρήνη».
«Δεν εγκαταλείπω την προσπάθεια, θα συνεχίσω να επιδιώκω την ειρήνη για το υπόλοιπο της θητείας μου, διότι αυτός είναι ο τρόπος να αφήσουμε μια καλύτερη χώρα στα παιδιά μας», δήλωσε ο πρόεδρος Santos, ο οποίος αναμένεται να εγκαταλείψει το προεδρικό αξίωμα το 2018.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποτελεί προσωπικό πολιτικό πλήγμα για τον Santos, ο οποίος πάντως υποστήριξε ότι η αμοιβαία και οριστική κατάπαυση του πυρός η οποία κηρύχθηκε την 29η Αυγούστου «είναι ακόμη έγκυρη και θα παραμείνει σε ισχύ».
«Σας κάλεσα να αποφασίσετε εάν υποστηρίζετε ή όχι αυτό που συμφωνήθηκε για τον τερματισμό του πολέμου με την οργάνωση FARC, και η πλειοψηφία, έστω κι αν είναι μια πολύ μικρή πλειοψηφία, είπε "όχι"», δήλωσε ο Santos, ο οποίος αφού πρόσθεσε ότι «η άλλη μισή χώρα είπε "ναι"», υπογράμμισε ότι θα καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις για διάλογο προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης