Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κολομβία: Υπεγράφη η ιστορική συμφωνία ειρήνης μεταξύ κυβέρνησης και ανταρτών

Κολομβία: Υπεγράφη η ιστορική συμφωνία ειρήνης μεταξύ κυβέρνησης και ανταρτών
Με αυτόν τον τρόπο έληξε η πιο μακροχρόνια διαμάχη στο Δυτικό ημισφαίριο
Στην υπογραφή και την πλήρη ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας ειρήνης προχώρησαν τη Δευτέρα (26/9) ο πρόεδρος της Κολομβίας Juan Manuel Santos και ο ηγέτης των ανταρτών FARC, Rodrigo Londono Echeverri, κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης η οποία σήμανε τη λήξη της πιο μακροχρόνιας διαμάχης στο Δυτικό ημισφαίριο.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, «ζήσαμε και υποφέραμε επί 52 χρόνια σε μία ένοπλη σύγκρουση μεταξύ παιδιών του ίδιου έθνους», ενώ πρόσθεσε ότι «το λέμε δυνατά και καθαρά, όχι άλλος πόλεμος».
Το σχετικό έγγραφο υπεγράφη με πένα η οποία ήταν φτιαγμένη από μία σφαίρα, γεγονός που συμβολίζει τη μετάβαση από τις σφαίρες στην εκπαίδευση και το μέλλον.
«Η όλη διαδικασία στην πραγματικότητα ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια», αποκάλυψε ο Santos, ο οποίο πρόσθεσε ότι η πρώτη κατ’ ιδίαν επαφή έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2011, ενώ εν συνεχεία υπήρξαν δύσκολες διαπραγματεύσεις, ωστόσο «ποτέ δεν χάθηκαν οι βλέψεις για τον συγκεκριμένο στόχο».
Υπενθυμίζουμε ότι από την έναρξη της θητείας του, στις 7 Αυγούστου του 2010, ο Santos είχε καταστήσει σαφές ότι βασική του προτεραιότητα αποτελεί η σύναψη συμφωνίας ειρήνης με τους αντάρτες, στόχος τον οποίο και πέτυχε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης