Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 8 τραυματίες από βομβιστική επίθεση του PKK

Τουρκία: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 8 τραυματίες από βομβιστική επίθεση του PKK
Οι αρχές διεξάγουν ήδη ευρεία επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών
Τουλάχιστον δύο νεκροί, καθώς και οκτώ τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός της νέας βομβιστικής επίθεσης των μαχητών του PKK που έπληξε σήμερα (26/9) τη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές ασφαλείας της χώρας.
Συγκεκριμένα, οι δράστες τοποθέτησαν βόμβα σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της επαρχίας Μαρντίν, η οποία πυροδοτήθηκε τη στιγμή που το σημείο διέσχιζαν μέλη των τουρκικών αρχών ασφαλείας μαζί με στρατιώτες.
Οι τραυματίες της επίθεσης έχουν μεταφερθεί ήδη στο κοντινότερο νοσοκομείο, ώστε να τους παρασχεθούν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι αρχές διεξάγουν ήδη ευρεία επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών.
Να σημειώσουμε ότι κατά τους τελευταίους δύο μήνες, μετά δηλαδή από την απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα, οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται στο κόκκινο, με την τουρκική πλευρά να διεξάγει σχεδόν καθημερινά χερσαίες και αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Κούρδων ανταρτών.
Πλέον, ο αριθμός των νεκρών μελών των αρχών ασφαλείας της Τουρκίας αγγίζει τα 700 άτομα, την ίδια στιγμή που ο αντίστοιχο αριθμός των κούρδων ανταρτών έχει ξεπεράσει τα 7.000 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης