Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηγέτης των Εργατικών αναμένεται να επανεκλεγεί ο Jeremy Corbyn στη σημερινή ψηφοφορία

Ηγέτης των Εργατικών αναμένεται να επανεκλεγεί ο Jeremy Corbyn στη σημερινή ψηφοφορία
Η αναταραχή στους κόλπους των Εργατικών ενδέχεται να ενθαρρύνει τη νέα Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές το 2017
Ελπίδες για τερματισμό του εσωτερικού διχασμού που χαρακτηρίζει το Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου για περίπου ένα έτος δημιουργεί η ολοκλήρωση σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 της διαδικασίας ψηφοφορίας ανάδειξης νέου ηγέτη του.
Πλέον, τα μέλη και οι υποστηρικτές του, αναμένουν την ανακοίνωση του ονόματος του νέου ηγέτη του κόμματος, που μάλλον δεν θα είναι νέο πρόσωπο, καθώς αναμένεται να επανεκλεγεί ο νυν αρχηγός των Εργατικών, Jeremy Corbyn, ο οποίος διαθέτει φανατικούς φίλους και εχθρούς στη βρετανική πολιτική σκηνή.
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε δι' αλληλογραφίας και το αποτέλεσμά της θα δημοσιοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 24/9 στο ετήσιο συνέδριο των Εργατικών που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ.
Ο 67χρονος νυν ηγέτης των Εργατικών - που προέρχεται από την Αριστερή πτέρυγα του κόμματος - βρίσκεται σε αυτή τη θέση από το 2015 και αναμένεται να επικρατήσει εναντίον του μοναδικού αντιπάλου του, 42χρονου Ουαλού βουλευτού Owen Smith.
Αν και ο Corbyn φαίνεται πως θα επανεκλεγεί, η εκ νέου ανάδειξή του στην προεδρία των Εργατικών δεν αναμένεται να λειτουργήσει ενοποιητικά στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς εκτιμάται πως θα συνεχίσει να μην χαίρει της πλήρους υποστήριξης της κοινοβουλευτικής του ομάδος, η οποία τον θεωρεί ανίκανο να κερδίσει στις επόμενες προγραμματισμένες βρετανικές βουλευτικές εκλογές του 2020.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι 173 από τους 230 βουλευτές των Εργατικών υπέγραψαν το καλοκαίρι του 2016 πρόταση μομφής εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι δεν κατάφερε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος κατά του Brexit, ενώ περίπου 20 μέλη της «σκιώδους κυβέρνησής» του παραιτήθηκαν για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με τον ηγέτη που υπηρετούσαν.
Η αναταραχή στους κόλπους των Εργατικών ενδέχεται να ενθαρρύνει τη νέα Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές το 2017 για να επωφεληθεί από την αδυναμία της αντιπολίτευσης, όπως εκτιμά Tim Bale, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο-κολλέγιο Queen Mary του Λονδίνου.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες εβδομάδες, το Συντηρητικό Κόμμα προηγείται των Εργατικών με άνετη διαφορά στην πρόθεση ψήφου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης