Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump φέρεται να χρησιμοποίησε 258 χιλ. δολ. φιλανθρωπικών δωρεών για τις επιχειρήσεις του

Ο Trump φέρεται να χρησιμοποίησε 258 χιλ. δολ. φιλανθρωπικών δωρεών για τις επιχειρήσεις του
Ο Trump όχι μόνο δεν έχει εισφέρει προσωπικά ούτε ένα δολάριο στο κοινωφελές του ίδρυμα από το 2009, αλλά χρησιμοποίησε τις φιλανθρωπικές προσφορές τρίτων για να επιλύσει νομικά προβλήματα επιχειρήσεών του
Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, φέρεται να χρησιμοποίησε 258 χιλ. δολ. από τους πόρους του κοινωφελούς του ιδρύματος για την τακτοποίηση επιχειρηματικών του προστίμων και αγωγών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδος Washington Post σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016.
Όπως γράφει η εφημερίδα, ο Trump όχι μόνο δεν έχει εισφέρει προσωπικά ούτε ένα δολάριο στο κοινωφελές του ίδρυμα από το 2009, αλλά χρησιμοποίησε τις φιλανθρωπικές προσφορές τρίτων για να επιλύσει νομικά προβλήματα επιχειρήσεών του.
Σε μια χαρακτηριστική περίπτωση, ο Trump φέρεται να τακτοποίησε οφειλόμενα πρόστιμα 120 χιλ. δολαρίων του κλαμπ Mar-a-Lago που διαθέτει, δωρίζοντας 100 χιλ. δολάρια από πόρους του ιδρύματός του σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα βετεράνων στρατιωτών.
Σε μια άλλη υπόθεση, ο Trump τακτοποίησε μια αγωγή στην οποία είχε εμπλακεί ένα γήπεδο γκολφ που του ανήκει στη Νέα Υόρκη, καταβάλλοντας 158 χιλ. δολάρια από το ίδρυμά του προς  φιλανθρωπικό ίδρυμα που του υπέδειξε ο ενάγων.
Σύμφωνα με την Washington Post, οι άνθρωποι της προεδρικής εκστρατείας του Trump δεν απήντησαν στις εκκλήσεις της εφημερίδος για σχόλια επί των ευρημάτων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης