Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έκρηξη από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο Manhattan – Τραυματίστηκαν 29 άτομα

tags :
ΗΠΑ: Έκρηξη από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο Manhattan – Τραυματίστηκαν 29 άτομα
Έξω από τον Οίκο Τυφλών έγινε η έκρηξη, ενώ ένας τραυματίας είναι σε σοβαρή κατάσταση
(upd)Σε 29 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών από την έκρηξη που σημειώθηκε στην περιοχή Chelsea του Manhattan.
Η αστυνομία χρησιμοποιώντας ειδικά σκυλιά σε εκρητικά ανακάλυψε και δεύτερη ύποπτη συσκευή στη γειτονιά Chelsea του Μανχάταν όπου τα ξημερώματα της Κυριακής 18/9 τραυματίστηκαν 29 άτομα, όπως αναφέρει το Sky News.
Όσο για τη χύτρα ταχύτητας που ήταν συνδεδεμένη με ένα κινητό ήταν τοποθετημένη σε μία πλαστική σακούλα μέσα σε έναν κάδο.
Σύμφωνα με το CNN βρέθηκε κι ένα κομμάτι χαρτί που έγραφε κάτι, δίπλα της.
Αργότερα αφαιρέθηκε από ομάδα πυροτεχνουργών, που χρησιμοποίησαν ρομπότ με τηλεχειρισμό, ειδικό για την περίσταση.
Τέτοιες χύτρες ταχύτητας γεμάτες με εκρηκτικά είχαν χρησιμοποιηθεί και στις επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013, όταν είχαν σκοτωθεί 3 άτομα και είχαν τραυματιστεί 260.
Ο συναγερμός είχε σημάνει νωρίτερα, όταν είχε γίνει έκρηξη στο Νιου Τζέρσεϊ με πυροσωλήνες και στη Νέα Υόρκη λίγες ώρες πριν την 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είναι σε επιφυλακή.
Οι αρχικές έρευνες έδειξαν ότι η έκρηξη στη γειτονιά Chelsea, που ήταν εκκωφαντική έγινε μέσα σε έναν κάδο με οικοδομικά υλικά και εργαλεία.
Παράθυρα έσπασαν και θραύσματα εκτοξεύτηκαν σε όλη την περιοχή, ενώ μία κοπέλα είπε ότι έπεσαν κάδρα στο σπίτι της και οι πυροσβέστες τους έλεγαν να μείνουν μέσα.
Για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε και η εφαρμογή ασφαλείας του Facebook στη Νέα Υόρκη, που δείχνει στον κόσμο αν οι συγγενείς και οι φίλοι του είναι καλά.
Από τους τραυματίες οι 24 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και ένα άτομο είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης de Blasio μίλησε για εσκεμμένη ενέργεια, αλλά δεν τη συνέδεσε με την τρομοκρατία, ο Obama και η Clinton δήλωσαν ενήμεροι της κατάστασης και ο Trump κάλεσε τους Αμερικάνους να γίνουν πιο σκληροί.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Σε 29 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών από την έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (17/9) στην περιοχή Chelsea του Manhattan
«Δεν υπάρχουν στοιχεία σε αυτό το στάδιο για διασύνδεση με την τρομοκρατία», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, ενώ οι αρχές ερευνούν για την έκρηξη ως εγκληματική ενέργεια η οποία προς τον παρόν δεν συνδέεται με οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση.
Η αστυνομία υποστήριξε ότι ανακάλυψε μία συσκευή κοντά στο σημείο και το CNN μετέδωσε ότι έμοιαζε σαν να ήταν μία χύτρα ταχύτητας συνδεδεμένη με κάτι σαν κινητό, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφία με το εν λόγω αντικείμενο που εντοπίστηκε στην περιοχή.



Όπως μεταδίδει το Reuters για την έκρηξη που συγκλόνισε τη γειτονιά του Chelsea, οι αρχές αποδίδουν το συμβάν σε εγκληματική ενέργεια, αλλά δεν το συνδέουν άμεσα με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.
Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Bill de Blasio και άλλοι αξιωματούχοι της πόλης είπαν ότι οι έρευνες απέκλεισαν το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου, αλλά δεν έκαναν λόγο και για βομβιστική επίθεση και δεν ξεκαθάρισαν τι προκάλεσε την έκρηξη.
Περιμένοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ο de Blasio μίλησε για "σκόπιμη πράξη" και πρόσθεσε ότι το σημείο της έκρηξης που ήταν μία δημοφιλής περιοχή της Νέας Υόρκης θεωρείται σκηνή εγκλήματος.
"Δεν έχουμε ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, δεν υπάρχει ειδική και αξιόπιστη απειλή εναντίον της Νέας Υόρκης από κάποια τρομοκρατική οργάνωση αυτή τη στιγμή" είπε ο δήμαρχος σε συνέντευξη τύπου τρεις ώρες μετά το συμβάν.
Ο δήμαρχος διευκρίνισε επίσης ότι δεν υπάρχει και κάποια σύνδεση με τη βόμβα μέσα σε σωλήνα που εξερράγη νωρίτερα στο New Jersey, στην παραλία του Seaside Park.
Στη συγκεκριμένη έκρηξη, που έγινε σε ένα πλαστικό δοχείο απορριμμάτων κατά μήκος της διαδρομής ενός αγώνα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, δεν υπήρξαν τραυματίες, αλλά οι αρχές πιστεύουν ότι ήταν επίσης μία συνειδητή πράξη.
Ένας αξιωματούχος της Αντιτρομοκρατικής είπε, πάντως, ότι δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας στη γειτονιά Chelsea του Μανχάταν, ενώ μία κοινή ομάδα δράσης ερευνά και το περιστατικό του New Jersey.
Οι αρχικές έρευνες έδειξαν ότι και η έκρηξη στην Chelsea έγινε σε κάδο, αλλά δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα τα αίτιά της, ωστόσο, πηγές του CNN αναφέρουν ότι την προκάλεσε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama που βρισκόταν σε ένα δείπνο του Κογκρέσου ενημερώθηκε για την έκρηξη στη Νέα Υόρκη και περιμένει και νέες πληροφορίες, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος.
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Daniel Nigro επιβεβαίωσε ότι τραυματίστηκαν 29 άτομα, εκ των οποίων 24 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.
Ένας άνθρωπος είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι υπόλοιποι έχουν κοψίματα, γρατσουνιές και μικροτραυματισμούς από γυαλιά και θραύσματα.
Η έκρηξη ήταν εκκωφαντική και έγινε έξω από τον Οίκο Τυφλών στην 23η Λεωφόρο 135 W.

(Πρώτη ενημέρωση 09:16, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης