Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά από υπουργό Brexit, η Βρετανία απέκτησε και συντονιστή Brexit στη BoE

Μετά από υπουργό Brexit, η Βρετανία απέκτησε και συντονιστή Brexit στη BoE
Ο τραπεζικός τομέας της Βρετανίας - με μερίδιο 10% του βρετανικού ΑΕΠ - αναμένει με νευρικότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος της πρόσβασης που θα έχει η χώρα στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά μετά το Brexit
Συντονιστή της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. - κοινώς γνωστής ως Brexit - απέκτησε σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 η κεντρική Τράπεζα Αγγλίας (BoE), στο πρόσωπο ενός εκ των ανωτάτων στελεχών της, Phil Evans.
Ο Evans αναλαμβάνει κεντρικός συντονιστής των προετοιμασιών της BoE για το Brexit και της αποτίμησης των συνεπειών που θα έχει στον κολοσσιαίο χρηματο-οικονομικό τομέα της Βρετανίας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της BoE, ο Phil Evans ορίστηκε διευθυντής χρηματο-οικονομικής πολιτικής στη Διεύθυνση Προληπτικής Πολιτικής (PPD) της Τραπέζης Αγγλίας, με ευθύνη συντονισμού των εργασιών της σε ολόκληρη την κεντρική τράπεζα που σχετίζεται με την απόσυρση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε..
Ο τραπεζικός τομέας της Βρετανίας, που παράγει περίπου το 10% του ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου, αναμένει με νευρικότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος της πρόσβασης που θα έχει η χώρα στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά μετά το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης