Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Από τις 27/9 η Τράπεζα της Αγγλίας θα αγοράζει εταιρικά ομόλογα

Reuters: Από τις 27/9 η Τράπεζα της Αγγλίας θα αγοράζει εταιρικά ομόλογα
Τα ομόλογα πρέπει να έχουν εκδοθεί από εταιρείες με σημαντική συνεισφορά στη βρετανική οικονομία
Από τις 27 Σεπτεμβρίου 2016 και για 18 μήνες η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England - BoE) θα εντάξει τα εταιρικά ομόλογα στο πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, στις 27 Σεπτεμβρίου η BoE θα ξεκινήσει να αγοράζει εταιρικά ομόλογα, συνολικής αξίας 10 δισ. στερλινών, με τη διαδικασία της αντίστροφης δημοπρασίας (reverse auction), στο πλαίσιο των μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, που ανακοίνωσε τον Αύγουστο του 2016.
Η BoE σχεδιάζει τη διεξαγωγή τριών δημοπρασιών την εβδομάδα, αρχικά, δηλαδή τις Τρίτες, τις Τετάρτες και τις Παρασκευές, ενώ θα επικεντρωθεί σε συγκεκριμένους τομείς.
Σημειώνεται ότι τα ομόλογα πρέπει να έχουν εκδοθεί από εταιρείες με σημαντική συνεισφορά στη βρετανική οικονομία, αλλά που δεν ανήκουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Η BoE επιθυμεί να διακρατεί εταιρικά ομόλογα σε αναλογία που να αντικατοπτρίζει την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σύμφωνα με το Reuters αυτή η επιθυμία μεταφράζεται σε 25% ομόλογα εταιρειών ηλεκτρισμού, 15% ομόλογα μη-κυκλικών καταναλωτικών εταιρειών, 14% ομόλογα βιομηχανιών και εταιρειών του τομέα μεταφορών και 13% εταιρειών επικοινωνίας.
Μικρότερα ποσοστά θα αγοραστούν από τους υπόλοιπους τομείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης