Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hahn (ΕΕ): Μη ικανοποιητική η κατανομή προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία

Hahn (ΕΕ): Μη ικανοποιητική η κατανομή προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία
Τι ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση Johannes Hahn
Σε ύψιστο βαθμό μη ικανοποιητική εκτιμά την κατανομή προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, όπως επίσης από την Τουρκία και τον Λίβανο, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διεύρυνση και για την Πολιτική Γειτονίας, ο Αυστριακός Johannes Hahn, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του εφ΄ όλης της ύλης στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.
Υπογράμμισε ακόμη ότι θα πρέπει να συμβάλουν και εκείνες οι χώρες οι οποίες αντιδρούν, αφού και αυτές αναμένουν σε αντάλλαγμα την αλληλέγγυα συμβολή άλλων στη χρηματοδότηση άλλων τομέων.
Κατά τον ίδιο, η συζήτηση στο παρελθόν για καταβολή προστίμων από εκείνες τις χώρες που αντιδρούν στην ποσόστωση κατανομής προσφύγων δεν αποτελεί θέμα αυτή τη στιγμή, και, καθώς η Ουγγαρία και η Σλοβακία έχουν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα πρέπει να αναμένεται η απόφαση για να μπορέσουν να υπάρξουν ενέργειες.
Ακόμη, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, καθώς, όπως είπε, η περαιτέρω διαπραγμάτευση είναι προς συμφέρον όλων.
Σχετικά με το  γιατί οι Βρυξέλλες συζητούν με την Άγκυρα για τα κεφάλαια Θεμελιώδη Δικαιώματα και Ελευθερία ακριβώς τώρα, τη στιγμή της σκληρής τακτικής της τουρκικής ηγεσίας εναντίον όλων των πολιτικών αντιπάλων, απάντησε ότι «κανείς τότε μόνον μπορεί να αναφερθεί στην κατάσταση στην Τουρκία, όταν μπορεί να διαπραγματεύεται για αυτά τα ζητήματα».
Ανέφερε δε, πως θα πρέπει να γίνονται πρώτα συζητήσεις, να ακολουθεί αποτίμησή τους και κατόπιν να αποφασίζεται εάν είναι δυνατή μία ένταξη.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για την Ευρώπη γιατί είναι σκόπιμη μία συμμετοχή της στην σταθεροποίηση της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης