Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hoyer (ΕΤΕπ): Δυσκολίες και ένα αβέβαιο μέλλον θα συνοδέψει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ

tags :
Hoyer (ΕΤΕπ): Δυσκολίες και ένα αβέβαιο μέλλον θα συνοδέψει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ
Η Βρετανία είναι ένας μεγάλος και σημαντικός μέτοχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ένα σημαντικό Κράτος μέλος της ΕΕ
Δυσκολίες στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και μια σειρά αβέβαιων χρόνων, θα προκαλέσει η έξοδος της Βρετανίας οπό την ΕΕ δήλωσε ο W . Hoyer.
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων υπογράμμισε ότι η ΕΤΕπ είναι μια δανείστρια τράπεζα που ανήκει στις κυβερνήσεις της ΕΕ. Επιπλέον, αποτελεί ένα κεντρικό εργαλείο για ένα πρόγραμμα επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εκτιμάται ότι θα παράγει επενδύσεις ύψους 315 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ΕΕ και το οποίο πρόκειται να επεκταθεί.
Στην ερώτηση τι θα συμβεί με την ΕΤΕπ όταν η Μεγάλη Βρετανία, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους της μετόχους, αποχωρήσει από την ΕΕ, ο Hoyer δήλωσε στη συνάντηση των υπουργών του Eurogroup στη Μπρατισλάβα πως «η Μεγάλη Βρετανία είναι ένας μεγάλος και σημαντικός μέτοχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ένα σημαντικό Κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για τον λόγο αυτό θα είναι μια δύσκολη διαδικασία».
Προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών οικονομικών της ΕΕ στη Μπρατισλάβα, ο κ. Hoyer σημείωσε πως «μας περιμένουν μερικά χρόνια αβεβαιότητας κατά τη διάρκεια των οποίων δεν θα είναι ξεκάθαρο το τι θα γίνει με τη Μεγάλη Βρετανία και τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από αυτό θα εξαρτηθεί ασφαλώς και η σχέση μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης