Τελευταία Νέα
Διεθνή

Il Sole 24 Ore: Άκαρπη η συνάντηση Merkel-Hollande-Renzi - Προσκολλημένοι στα εθνικά ζητήματα οι ηγέτες

Il Sole 24 Ore: Άκαρπη η συνάντηση Merkel-Hollande-Renzi - Προσκολλημένοι στα εθνικά ζητήματα οι ηγέτες
Δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τις εθνικές ατζέντες οι τρεις ηγέτες, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα 
Την εκτίμηση ότι η τριμερής συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel, του προέδρου της Γαλλίας Francois Hollande και του πρωθυπουργού της Ιταλίας Matteo Renzi αποδείχθηκε άκαρπη διατυπώνει σε σημερινό (23/8) δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, οι τρεις ηγέτες απέτυχαν να καταλήξουν σε μια κοινή στρατηγική, καθώς παρέμειναν προσκολλημένοι στα εθνικά προβλήματα τους.
Η Ιταλία υπό Renzi έχει ως στόχο - μετά τη δοκιμασία του Brexit - τον σχηματισμό μιας νέας ένωσης που επικεντρώνεται περισσότερο στους νέους, τους ανέργους, την ανάπτυξη, την ασφάλεια, τη μετανάστευση και τον πολιτισμό, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως τόσο ο οικοδεσπότης Renzi (η συνάντηση έγινε στην Ιταλία), όσο και οι επιφανείς επισκέπτες του «σκόνταψαν» πάνω στην εθνική ατζέντα.
Σύμφωνα με την Il Sole 24 Ore, στην περίπτωση της Ιταλίας, αυτό σημαίνει εξασφάλιση μεγαλύτερης ευελιξίας όσον αφορά στο Σύμφωνο Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Οι δηλώσεις από τους ηγέτες των τριών μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρώπης θα μπορούσαν να ήταν κομμάτια ενός παζλ που θα έφτιαχναν μαζί, ένα νέο Μανιφέστο του Βεντοτένε.
Αλλά ακούστηκαν περισσότερο σαν τα αναπόφευκτα αντανακλαστικά των πολιτικών στο τέλος της πρόσδεσης τους βάσει της πολιτικής κατάστασης στις χώρες τους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης