Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής κίνηση της βρετανικής RBS: Θεσμικοί πελάτες θα πληρώνουν για τις καταθέσεις τους

Πρωτοφανής κίνηση της βρετανικής RBS: Θεσμικοί πελάτες θα πληρώνουν για τις καταθέσεις τους
Οι πρώτοι 70 μεγάλοι θεσμικοί πελάτες επενδυτικής τραπεζικής της RBS έχουν ήδη ενημερωθεί από την τράπεζα, ότι θα χρεώνονται για τη διατήρηση καταθέσεων σε αυτήν
Για πρώτη φορά στα βρετανικά τραπεζικά χρονικά, μεγάλοι καταθέτες της Royal Bank of Scotland (RBS) καλούνται να πληρώνουν από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 προμήθεια στην τράπεζα για τη διατήρηση των αποταμιεύσεών τους, καθώς οι καταθέσεις τους θα έχουν πλέον αρνητικό επιτόκιο.
Όπως διευκρίνισε η RBS σήμερα Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, η πρωτοφανής απόφασή της συνδέεται με τα υφιστάμενα αρνητικά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ) και όχι με την απόφαση της κεντρικής Τραπέζης Αγγλίας (BoE) την 4η Αυγούστου 2016 μεταξύ άλλων να μειώσει σε 0,25% το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο της στερλίνας.
Περίπου 70 μεγάλοι θεσμικοί πελάτες επενδυτικής τραπεζικής της RBS έχουν ήδη ενημερωθεί από την τράπεζα, ότι θα χρεώνονται για τη διατήρηση καταθέσεων σε αυτήν.
Οι χρεώσεις θα εφαρμόζονται στις εταιρείες-θεσμικούς επενδυτές της που πραγματοποιούν συναλλαγές επί συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ, futures) και δικαιωμάτων προαίρεσης (options) τα οποία εκκαθαρίζονται στην Ευρώπη.
Η RBS θα «περνάει» στους πελάτες της τα αρνητικά επιτόκια που οι οίκοι εκκαθάρισης επιβάλλουν στην ίδια από τότε που η ΕΚΤ κατέστησε αρνητικά τα επιτόκιά της.
Η RBS δεν ανακοίνωσε το ύψος του αρνητικού επιτοκίου που θα χρεώνει στους πελάτες της στους οποίους αυτό αφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης