Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευθύνες στο ΡΚΚ και τον… Gulen επιρρίπτει για τις σημερινές βομβιστικές επιθέσεις ο Erdogan

Ευθύνες στο ΡΚΚ και τον… Gulen επιρρίπτει για τις σημερινές βομβιστικές επιθέσεις ο Erdogan
Ο «σουλτάνος» υποστήριξε πως για τις τουρκικές Αρχές το Ισλαμικό Κράτος, το ΡΚΚ και οι υποστηρικτές του Gulen είναι το ίδιο
Στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και τους… υποστηρικτές του Fethullah Gulen αποδίδει τις σημερινές (18/8) βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στα τουρκικά εδάφη ο Πρόεδρος της χώρας, Tayyip Erdogan.
Όπως τονίζει, οι υποστηρικτές του ιεροκήρυκα (κατηγορείται ως υποκινητής του αποτυχημένου πραξικοπήματος) έπαιξαν σίγουρα κάποιον ρόλο στις επιθέσεις, χαρακτηρίζοντας τους «συνένοχους» του ΡΚΚ...
Επίσης, ο «σουλτάνος» υποστήριξε πως για τις τουρκικές Αρχές το Ισλαμικό Κράτος, το ΡΚΚ και οι υποστηρικτές του Gulen είναι το ίδιο.
Υπενθυμίζεται πως τρεις βομβιστικές επιθέσεις έπληξαν σήμερα την Τουρκία, εκ των οποίων οι δυο είχαν στόχο αστυνομικό τμήμα.
Συγκεκριμένα, σημειώθηκε μία έκρηξη στο Βαν με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά, μία άλλη έγινε στο Ελαζίγ, ενώ ακόμα μία σημειώθηκε σε στρατιωτική φάλαγγα αυτοκινήτων στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Η πρώτη επίθεση στο Βαν, είχε στόχο αστυνομικό τμήμα στο Ιπέκιολου, κεντρική συνοικία της πόλης, σύμφωνα με τον Μεχμέτ Παρλάκ, αξιωματούχος στο κυβερνείο της επαρχίας Βαν.
Ο ίδιος απέδωσε την επίθεση στην «περιφερειακή τρομοκρατική οργάνωση», διατύπωση με την οποία οι Αρχές αναφέρονται στο PKK.
Όσον αφορά στην επίθεση στο Ελαζίγ, σημειώθηκε κοντά στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.
Ο συνολικός τραγικός απολογισμός των παραπάνω ήταν τουλάχιστον 7 νεκροί και 224 τραυματίες…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης