Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Ipsos: Αισθητά μειωμένο το ποσοστό των Βρετανών που απαισιοδοξούν για την οικονομία - Στο 43%

Έρευνα Ipsos: Αισθητά μειωμένο το ποσοστό των Βρετανών που απαισιοδοξούν για την οικονομία - Στο 43%
Το 28% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η βρετανική οικονομία θα κινηθεί ανοδικά τους επόμενους 12 μήνες,
Ως μία ευχάριστη έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί το αποτέλεσμα της έρευνας που πραγματοποίησε η Ipsos MORI για τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς διαπιστώνει πως το ποσοστό των πολιτών που απαισιοδοξούν για την πορεία της οικονομίας (τους επόμενους 12 μήνες) είναι αισθητά μειωμένο.
Ειδικότερα, το 43% των Βρετανών ανέφερε πως ανησυχεί ιδιαίτερα για την εγχώρια οικονομία, όταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Ipsos των Ιούλιο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 57%.
Σε αντίθετο κλίμα, το 28% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η βρετανική οικονομία θα κινηθεί ανοδικά τους επόμενους 12 μήνες, όταν στην προηγούμενη έρευνα το ποσοστό αυτό ήταν 23%.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ερωτήματα της έρευνας, το 42% των ψηφοφόρων του κυβερνόντος Συντηρητικού Κόμματος του οποίου ηγείται πλέον η πρωθυπουργός Theresa May, εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι η οικονομία θα βελτιωθεί αισθητά τους επόμενους 12 μήνες.
Πιο απαισιόδοξοι οι νέοι 18 με 34 ετών, για τους οποίους το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 18%.
Τέλος, το 34% του συνόλου των πολιτών υποστήριξε πως το επικείμενο Brexit δεν θα έχει κάποια επιρροή στην προσωπική του οικονομική κατάσταση…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης