Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lockhart (Fed): Υπάρχει περιθώριο για μία αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου μέχρι το τέλος του 2016

Lockhart (Fed): Υπάρχει περιθώριο για μία αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου μέχρι το τέλος του 2016
Lockhart: «Παραμένω αισιόδοξος για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας στο δεύτερο μισό του 2016 και σε ολόκληρο το 2017»
Η οικονομία των ΗΠΑ πιθανότατα είναι αρκετά ισχυρή για τουλάχιστον μία αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου από τη Federal Reserve πριν την εκπνοή του 2016, καθώς η απασχόληση βελτιώνεται, ενώ και ο πληθωρισμός κινείται προς «υγιή» κατεύθυνση.
Αυτό επεσήμανε την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Ατλάντα, Dennis Lockhart, σύμφωνα με τον οποίο τα τελευταία οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ υπερτονίζουν κάποιες αδυναμίες, αν και στην πραγματικότητα η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να καταγράφει μέτριο ρυθμό ανάπτυξης, που θα συνεχιστεί και το 2017.
Η τελευταία φορά που αύξησε τα επιτόκιά της η Federal Reserve ήταν τον Δεκέμβριο του 2015 - μετά από σχεδόν μία δεκαετία - ενώ η περίφημη επιτροπή νομισματικής πολιτικής της - FOMC - έχει προγραμματίσει τις επόμενες συνεδρίες της για τον Σεπτέμβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2016.
Ο Lockhart εκτιμά, ότι η Fed θα επιτύχει τον πληθωριστικό της στόχο και τον στόχο της επίτευξης πλήρους απασχόλησης κάποια στιγμή εντός του 2017.
«Παραμένω αισιόδοξος για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας στο δεύτερο μισό του 2016 και σε ολόκληρο το 2017», τόνισε ο Lockhart.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης