Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Το fund του Soros μείωσε δραματικά τις επενδύσεις σε χρυσό το β’ 3μηνο 2016

CNBC: Το fund του Soros μείωσε δραματικά τις επενδύσεις σε χρυσό το β’ 3μηνο 2016
Το SFM δεν είναι το μόνο που πουλά τις μετοχές των εξορυκτικών χρυσού, καθώς μία παροιμία τάση εκδηλώνεται για το σύνολο του β’ 3μηνου 
Το επενδυτικό fund του George Soros (Soros Fund Management, SFM) μείωσε δραματικά τις μετοχές που διακατείχε σε εξορυκτικές εταιρείες χρυσού το β’ 3μηνο του 2016, αναφέρει σε δημοσίευμα του το CNBC, επικαλούμενο τα στοιχεία της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (U.S. Securities and Exchange Commission).
Ειδικότερα, σε σχέση με το α’ 3μηνο του τρέχοντος έτους, SFM μείωσε στις 240.000 (από 1,05 εκατομμύρια) τις μετοχές που είχε στην SPDR Gold Trust με τη συνολική τους αξία να διαμορφώνεται στα 30,4 εκατ. δολ. (από 123,5 εκατ. δολ.)
Επίσης, το fund του γνωστού μεγαλοεπενδυτή συρρίκνωσε και το μερίδιο που κατείχε στην Barrick Gold στα 1,07 εκατ. μετοχές (από 19,4 εκατομμύρια), των οποίων η αξία φτάνει τα 22,9 εκατ. δολ.
Ωστόσο, το SFM δεν είναι το μόνο που πουλά τις μετοχές των εξορυκτικών χρυσού, καθώς μία παροιμία τάση εκδηλώνεται για το σύνολο του β’ 3μηνου και από άλλα funds.
Ο λόγος είναι ότι κατά το β’ 3μηνο 2016 η άνοδος στην τιμή του χρυσού άρχισε να επιβραδύνει, εξαιτίας της επικείμενης αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve, η οποία θα ενίσχυε το αμερικανικό δολάριο.
Παρόλα αυτά, μετά και την εκ νέου αναβολή της αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, το πολύτιμο μέταλλο έχει «πάρει τα πάνω του», ξεπερνώντας τα 1350 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης