Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Τουλάχιστον 7 νεκροί και 16 τραυματίες από επιθέσεις του PKK στα νοτιοανατολικά της χώρας

Τουρκία: Τουλάχιστον 7 νεκροί και 16 τραυματίες από επιθέσεις του PKK στα νοτιοανατολικά της χώρας
Τις προηγούμενες ημέρες, ο στρατός της χώρας είχε εξαπολύσει πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον των κούρδων ανταρτών
Τουλάχιστον 7 νεκροί, καθώς και 16 τραυματίες, είναι ο απολογισμός των νέων επιθέσεων που εξαπέλυσαν οι μαχητές του PKK εναντίον των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στα νοτιοανατολικά της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τοπικές αρχές.
Συγκεκριμένα, σήμερα (10/8) το πρωί, πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, λόγω έκρηξης που σημειώθηκε στην επαρχία Σιρνάκ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό επτά ακόμα μελών των τουρκικών αρχών ασφαλείας.
Νωρίτερα, οι αρχές ανέφεραν τον τραυματισμό επτά στρατιωτών, οι οποίοι βρέθηκαν σε περιοχή στην οποία οι κούρδοι αντάρτες είχαν τοποθετήσει νάρκες, στην επαρχία Χακάρι, με το στρατό να έχει ήδη εξαπολύσει ευρείες έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Παράλληλα, μία ακόμη επίθεση σημειώθηκε στην επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, όπου μαχητές του PKK άνοιξαν πυρ εναντίον τούρκων στρατιωτών, σκοτώνοντας δύο εξ’ αυτών, ενώ δύο ακόμα έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής.
Να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο στρατός της χώρας είχε εξαπολύσει πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον του PKK, κατηγορώντας το ότι βοήθησε τους πραξικοπηματίες τη νύχτα της 15ης Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης