Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορικό χαμηλό κατέγραψαν οι αποδόσεις κρατικών ομολόγων αναφοράς Βρετανίας, Ιρλανδίας και Ισπανίας

Ιστορικό χαμηλό κατέγραψαν οι αποδόσεις κρατικών ομολόγων αναφοράς Βρετανίας, Ιρλανδίας και Ισπανίας
Η απόδοση των 30ετών gilts υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 1,36%
Στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών υποχώρησαν την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αναφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου (gilts), της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, ως αποτέλεσμα της επαναφοράς του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της κεντρικής Τραπέζης της Αγγλίας (BoE) και της μείωσης των παρεμβατικών επιτοκίων της στερλίνας στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 0,25%.
Όπως γράφουν οι βρετανικοί Financial Times, η άνοδος της τιμής των μακροπροθέσμων κρατικών ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου προσφέρει διψήφια (επενδυτική) απόδοση μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους, με έναν αντίστοιχο δείκτη της Barclays να βελτιώνεται κατά 16%.
Η απόδοση του δεκαετούς gilt υποχώρησε σήμερα σε μόλις 0,56%, καθώς η BoE ξεκίνησε - στο πλαίσιο της ποσοτικής της χαλάρωσης - να αγοράζει gilts με διάρκεια μεγαλύτερη των 15 ετών.
Ως αποτέλεσμα, η απόδοση των 30ετών gilts υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 1,36%, αποτέλεσμα στο οποίο συνέδραμε μεταξύ άλλων ο μικρός όγκος συναλλαγών λόγω θερινών διακοπών.
Ιστορικό χαμηλό ρεκόρ σε 0,37% κατέγραψε η απόδοση και του ιρλανδικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς, ενώ αύξηση κατέγραψε μέχρι και η ζήτηση για ιταλικά κρατικά ομόλογα, παρά τα τεράστια προβλήματα του ιταλικού τραπεζικού τομέα.
Η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε χθες Δευτέρα 8/8 για πρώτη φορά στην ιστορία του κάτω από 1%, καταγράφοντας σήμερα νέα οριακή πτώση, παρά το πολιτικό αδιέξοδο και την αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα λόγω της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης από το Δεκέμβριο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης