Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκεχειρία ανάμεσα σε… Ταλιμπάν και τζιχαντιστές στο Αφγανιστάν, για να αντιμετωπιστούν οι ΗΠΑ

Εκεχειρία ανάμεσα σε… Ταλιμπάν και τζιχαντιστές στο Αφγανιστάν, για να αντιμετωπιστούν οι ΗΠΑ
Οι τζιχαντιστές εμφανιστήκαν στο Αφγανιστάν πριν από περίπου ένα χρόνο, με σκοπό να ελέγξουν το εμπόριο ηρωίνης, στο οποίο όμως «ηγούνται» οι Ταλιμπάν
Σε παύση των μεταξύ τους συγκρούσεων έχουν προχωρήσει εδώ και δύο περίπου μήνες οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, σε μία προσπάθεια να ενταθεί ο αγώνας και των δυο τρομοκρατικών οργανώσεων κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως αναφέρει Αφγανός αξιωματούχος στη Wall Street Journal, η εκεχειρία τους έδωσε τη δυνατότητα να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους σε ορισμένες στρατηγικές περιοχές της χώρας, ενισχύοντας έτσι τον «αγώνα» κατά της Ουάσινγκτον και των συμμάχων της.
Οι τζιχαντιστές εμφανιστήκαν (και) στο Αφγανιστάν πριν από περίπου ένα χρόνο, με σκοπό να ελέγξουν το εμπόριο ηρωίνης, στο οποίο όμως «ηγούνται» οι Ταλιμπάν.
Ως αποτέλεσμα, ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι οποίες όμως πλέον αποτελούν παρελθόν, ειδικά όσα εντείνονται οι επιχειρήσεις του Διεθνή Συνασπισμού στη χώρα.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα εδάφη του Αφγανιστάν περίπου 8.400 Αμερικανοί στρατιώτες, μετά την μείωση του αριθμού αυτού από τον Barack Obama, o ο οποίος όμως υποσχεθεί πως θα παραμείνουν στην εμπόλεμη ζώνη μόνο 5.500…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης