Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Προ των πυλών το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα – Ο M. Renzi έχει 60 ημέρες για να επιλέξει ημερομηνία

Ιταλία: Προ των πυλών το δημοψήφισμα για το Σύνταγμα – Ο M. Renzi έχει 60 ημέρες για να επιλέξει ημερομηνία
Ο κ.Renzi έχει ξεκαθαρίσει ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που οι πολίτες δεν υπερψηφίσουν τη συνταγματική αναθεώρηση στο δημοψήφισμα
Το «πράσινο φως» για την επιλογή της ημερομηνίας που θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση έλαβε σήμερα 8/8 από το Ανώτατο Δικαστήριο ο Ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi.
Ειδικότερα, το Δικαστήριο αποφάνθηκε θετικά σε ό,τι αφορά την εγκυρότητα των περισσότερων από 500.000 υπογραφών που απαιτούνταν βάσει του νόμου προκειμένου να διεξαχθεί δημοψήφισμα.
Πλέον, ο κ.Renzi έχει στη διάθεση του 60 ημέρες για να επιλέξει την ημερομηνία του δημοψηφίσματος, το οποίο ο ίδιος πρότεινε, με το διαθέσιμο χρονικό διάστημα να είναι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.
Αναφέρεται πως ο κ.Renzi έχει ξεκαθαρίσει ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που οι πολίτες δεν την υπερψηφίσουν στο δημοψήφισμα, κάτι που θα δημιουργήσει μία νέα πολιτική κρίση στη γειτονική μας χώρα.
Θυμίζουμε πως σε σημερινό της δημοσίευμα η ιταλική εφημερίδα «La Stampa» όριζε ως πιθανή ημερομηνία του δημοψηφίσματος την 27η Νοεμβρίου του 2016, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές.
Όπως ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα, ο Matteo Renzi θέλει να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το δημοψήφισμα προκειμένου να βρει χρόνο να ετοιμάσει και να «περάσει» τον προϋπολογισμό του 2017.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης