Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Περίπου 200 πρόσφυγες πέρασαν τα γαλλο - ιταλικά σύνορα με ακτιβιστές του κινήματος «No border»

tags :
Le Monde: Περίπου 200 πρόσφυγες πέρασαν τα γαλλο - ιταλικά σύνορα με ακτιβιστές του κινήματος «No border»
Συνελήφθησαν τέσσερις ακτιβιστές και ο ένας τέθηκε υπό κράτηση
Μία ομάδα μεταναστών, που εκτιμάται ότι ήταν σχεδόν 200, συνοδευόμενοι από ακτιβιστές του κινήματος «No border» διέσχισαν την Παρασκευή 5/8 τα σύνορα της Ιταλίας με τη Γαλλία, όπως αναφέρει η Le Monde.
Τα συγκεκριμένα άτομα εγκατέλειψαν κέντρο φιλοξενίας που βρίσκεται στην Ιταλία (Vintimille).
Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν μετά τις 19:00 (ώρα Ελλάδας) στο σημείο Saint Ludovic στη θάλασσα, σύμφωνα με μία επικοινωνία που ανέφερε τα εξής.
«Αμέσως και σε συντονισμό με τις ιταλικές αρχές, αυτοί οι ξένοι που ήταν σε καθεστώς παράνομης κατάστασης, μπλοκαρίστηκαν μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα στην πλευρά της Γαλλίας».
«Στις 21:15 (ώρα Ελλάδας) 152 άτομα που ήταν στα βράχια αποχώρησαν όταν τους ζητήθηκε χωρίς παρατράγουδα, ενώ άλλα 50 ανακρίνονται στην πόλη Menton με το ενδεχόμενο μη αποδοχής».
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Bernard Cazeneuve χαιρέτισε την επάρκεια των δυνάμεων της τάξης που χωρίς καθυστέρηση έβαλε τέλος στην προσπάθεια των μεταναστών να διασχίσουν τα σύνορα.
Τέσσερις ακτιβιστές από το κίνημα «Νο border» συνελήφθησαν και ο ένας τέθηκε υπό κράτηση και ένας άλλος βρίσκεται υπό το καθεστώς της μη αποδοχής.
Ο Eric Ciotti βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να αναλάβει επείγουσα δράση για να επιστρέψουν στην Ιταλία οι μετανάστες που βρέθηκαν στη Menton.
«Προσμετρώντας τη μεταναστευτική πίεση που είναι σε έξαρση στην Ιταλία, ζητάω από την κυβέρνηση την επαναφορά με τρόπο μόνιμο του ελέγχου στα γαλλο – ιταλικά σύνορα και την άμεση ανάπτυξη δυνάμεων στην περιοχή» ανέφερε ο Ciotti.
Σε μία επικοινωνία, ο Cazeneuve εγγυήθηκε «την κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών του κράτους για τη διασφάλιση της ασφάλειας στα σύνορα».
Αυτό περιλαμβάνει στην περιοχή Alpes Maritimes δύο μονάδες κινητών δυνάμεων υποστηριζόμενες από την αρχή της επόμενης εβδομάδας από τις δυνάμεις φύλαξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης