Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Σε «ελεύθερη πτώση» οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω Brexit

Bloomberg: Σε «ελεύθερη πτώση» οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω Brexit
Ο δείκτης μονίμων θέσεων εργασίας της βρετανικής συνομοσπονδίας REC υποχώρησε σε 45,4 - από 49,3 τον Ιούνιο του 2016 - που αποτελεί τη χαμηλότερη τιμή του από τον Μάιο του 2009
Σε «ελεύθερη πτώση» τελούν οι προσλήψεις πλήρους και μόνιμης απασχόλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την απόφαση υπέρ του Brexit που έλαβαν οι Βρετανοί στο ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο αριθμός των εργαζομένων που προσελήφθησαν σε μόνιμες θέσεις στη Βρετανία τον Ιούλιο του 2016 υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά (7) ετών, αντικατοπτρίζοντας την οικονομική αβεβαιότητα και τη συνεπαγόμενη αποφυγή μακροπρόθεσμων δεσμεύσεων από τις βρετανικές επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης μονίμων θέσεων εργασίας της βρετανικής Συνομοσπονδίας Προσλήψεων και Απασχόλησης (REC) υποχώρησε σε 45,4 - από 49,3 τον Ιούνιο του 2016 - που αποτελεί τη χαμηλότερη τιμή του από τον Μάιο του 2009.
Η εξέλιξη αποτελεί ακόμα μια ένδειξη, ότι η απόφαση των Βρετανών για Brexit θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη.
Σε μια αντίστοιχη εξέλιξη, οι δείκτες υπηρεσιών, κατασκευών και μεταποίησης στη Βρετανία του οργανισμού Market υποχώρησαν και οι τρεις κάτω από το όριο των 50 μονάδων, που διαχωρίζει τη βελτίωση (>50) από την επιδείνωση (<50).
Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της κεντρικής Τραπέζης Αγγλίας (BoE) που δόθηκαν χθες Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 στη δημοσιότητα, το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να αυξηθεί σε 5,6% στην επόμενη διετία - από το τρέχον επίπεδο 4,9% - λόγω της αρνητικής επίδρασης της απόφασης για Brexit στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης