Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: 1 στους 4 πολίτες της ΕΕ μάλλον δεν θα αγοράζουν βρετανικά προϊόντα μετά το Brexit

Δημοσκόπηση: 1 στους 4 πολίτες της ΕΕ μάλλον δεν θα αγοράζουν βρετανικά προϊόντα μετά το Brexit
Σύμφωνα με έρευνα της Ipsos MORI που παρουσιάζει το Sky News, 6 στις 10 χώρες θεωρούν ότι λάθος η απόφαση των Βρετανών για έξοδο από την ΕΕ
Το ένα τέταρτο των πολιτών των κρατών-μελών στην ΕΕ δηλώνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να αγοράσει βρετανικά προϊόντα ή υπηρεσίες μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos MORI που παρουσιάζει το Sky News.
Πιο αναλυτικά, περίπου το 27% των μελών της ΕΕ είναι λιγότερο πιθανό να αγοράσουν βρετανικά προϊόντα, ενώ το 26% δηλώνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να κάνει διακοπές στη Βρετανία.
Έξι στις δέκα χώρες της ΕΕ που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν η απόφαση για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ήταν λάθος και αισθάνονται ότι με αυτό τον τρόπο τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η υπόλοιπη Ευρώπη θα γίνει ασθενέστερη, επηρεάζοντας αρνητικά τόσο την οικονομία όσο και την επιρροή της ΕΕ στην παγκόσμια σκηνή.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Bobby Duffy από την Ipsos MORI, είπε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πλειοψηφία στην Ευρώπη βλέπει την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ ως ένα ανησυχητικό αποτέλεσμα, καθώς υπάρχουν κίνδυνοι και για το Ηνωμένο Βασίλειο και για την ΕΕ αλλά και για την ίδια τους τη χώρα».
Στο μεταξύ, η έρευνα αποκάλυψε μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών για το πως πρέπει η ΕΕ να διαπραγματευτεί με το Ηνωμένο Βασίλειο τη συμφωνία για την έξοδο.

Σκληρή συμφωνία ζητάει η Γαλλία

Ειδικότερα, το 30% αισθάνεται ότι η Βρετανία θα πρέπει να έχει μια ευνοϊκή συμφωνία και το 27% μια αρνητική.
Επισημαίνεται ότι η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Σουηδία υποστηρίζουν μια ευνοϊκή συμφωνία για τη Βρετανία, ενώ η Γαλλία φαινόταν να θέλει ένα πιο δύσκολο... παζάρι.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 39% των Γάλλων θέλουν μια δυσμενή συμφωνία για τη Βρετανία σε σύγκριση με το 19% που αναζητούν μια ευνοϊκή συμφωνία.
Ωστόσο, χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ ανησυχούν λιγότερο για το Brexit και θέλουν πιο ευνοϊκούς όρους για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Ρωσίας (54%) που πιστεύει ότι η έξοδος ήταν η σωστή απόφαση για τη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης