Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στη Βενεζουέλα - Απειλείται o Maduro

Guardian: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στη Βενεζουέλα - Απειλείται o Maduro
Κομβικής σημασίας ο χρόνος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος
Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος στη Βενεζουέλα.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, η αντιπολίτευση της χώρας υποστηρίζει ότι έχει συγκεντρώσει αρκετές υπογραφές για να αρχίσει η πρώτη φάση προς την κατεύθυνση ενός δημοψηφίσματος, που -αν οι δημοσκοπήσεις επαληθευτούν- θα αποτελέσει μεγάλη απειλή για το πολιτικό μέλλον του προέδρου της χώρας Nicola Maduro.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοψήφισμα, αυτό που παίζει σημαντικότερο ρόλο είναι το πότε θα γίνει το δημοψήφισμα.
Ειδικότερα, εάν το δημοψήφισμα γίνει το 2016 και το Maduro το χάσει, θα προκληθούν προεδρικές εκλογές, δίνοντας στην αντιπολίτευση την ευκαιρία να βάλει τέλος στα 17 χρόνια σοσιαλισμού.
Αλλά αν το δημοψήφισμα γίνει το 2017, και ο Maduro ηττηθεί, τότε ο ίδιος θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο, διατηρώντας το Σοσιαλιστικό κόμμα στην εξουσία μέχρι τις επόμενες εκλογές το 2018.
Ο Maduro αποδίδει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα στην πτώση των παγκόσμιων τιμών πετρελαίων αλλά και στον οικονομικό πόλεμο που δέχεται από τους δεξιούς αντιπάλους του.
Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση αναφέρει ότι η κρίση οφείλεται στις οικονομικές πολιτικές τόσο του Maduro όσο και του προκατόχου του, Hugo Chávez.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης