Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Προσωρινή διακοπή της καταβολής του 13ου και 14ου μισθού

Πορτογαλία: Προσωρινή διακοπή της καταβολής του 13ου και 14ου μισθού
(upd2)Νέες περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων σχεδιάζει η πορτογαλική κυβέρνηση για το 2012, καθώς η Πορτογαλία αγωνίζεται να βγει από την κρίση χρέους. Για μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες το 2012 προειδοποίησε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Πέντρο Πάσος Κοέλιο, τονίζοντας πως η χώρα διανύει "μια εθνική έκτακτη ανάγκη".
Παρά τα μέτρα που έλαβε η Πορτογαλία στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσής της, που περιελάμβαναν αυξήσεις φόρων και περικοπές μισθών, η χώρα είναι ξανά αντιμέτωπη με την ανάγκη μείωσης του χρέους της. Τα νέα μέτρα που πρόκειται να περιληφθούν στον προϋπολογισμό του 2012, θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα.
Ωστόσο, ο Κοέλιο ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή της καταβολής του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων που κερδίζουν πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα.
Στον ιδιωτικό τομέα, το ωράριο των υπαλλήλων θα αυξηθεί κατά μισή ώρα τη μέρα. Ο ΦΠΑ αναμένεται να αυξηθεί, ενώ θα περικοπούν οι δαπάνες για την εκπαίδευση και την υγεία.
"Τα μέτρα αυτά είναι προσωρινά και θα παραμείνουν σε ισχύ μόνο κατά τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος διάσωσης" διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

(πρώτη ενημέρωση 08:39 π.μ.)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης