Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Τουλάχιστον 20 νεκροί μαχητές του PKK από αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ

Τουρκία: Τουλάχιστον 20 νεκροί μαχητές του PKK από αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ
Πόκειται για τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί ο τουρκικός στρατός μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής (15/7)
Αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του PKK πραγματοποίησε σήμερα (20/7) ο τουρκικός στρατός στο βόρειο Ιράκ, αφαιρώντας τη ζωή τουλάχιστον 20 κούρδων ανταρτών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγη ώρα οι αρχές ασφαλείας της χώρας.
Συγκεκριμένα, οι επιθέσεις έλαβαν χώρα στην περιοχή Χακούρκ, ενώ πέρα των ανθρώπινων απωλειών, σημειώθηκαν και εκτεταμένες καταστροφές σε καταφύγια και αποθήκες οπλισμού του PKK.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί ο τουρκικός στρατός μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής (15/7) στη γειτονική χώρα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την εκδίωξη αρκετών μελών των δυνάμεων ασφαλείας, τα οποία η κυβέρνηση θεωρεί ότι σχετίζονταν με το εν λόγω ζήτημα.
Μετά τη σταθεροποίηση την κατάστασης στην Τουρκία, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι επιθέσεις εναντίον των κούρδων ανταρτών θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, καθώς ο Erdogan θεωρεί την οργάνωση του PKK ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας του, το οποίο επιθυμεί να «εξαλείψει» άμεσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης