Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Η ρίψη χρημάτων με το ελικόπτερο είναι «το επόμενο βήμα» στη νομισματική πολιτική

Mester (Fed): Η ρίψη χρημάτων με το ελικόπτερο είναι «το επόμενο βήμα» στη νομισματική πολιτική
Και μόνο η υπόνοια άμεσης κατάθεσης μετρητών στους λογαριασμούς των πολιτών θα προκαλούσε τεράστιο ενθουσιασμό σε μία εκλογική χρονιά, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος για τεράστιο πληθωρισμό
Την άποψη ότι η ρίψη χρημάτων με το ελικόπτερο θα μπορούσε να εξεταστεί, προκειμένου να τονωθεί η αμερικανική οικονομία, εφόσον οι συμβατικές πολιτικές αποτύχουν, εξέφρασε η επικεφαλής της Fed Ατλάντας, Loretta Mester.
Μιλώντας σε εκδήλωση στην Αυστραλία, η Mester ουσιαστικά ομολόγησε με αυτό τον τρόπο ότι η αμερικανική οικονομία χρειάζεται περισσότερες τονωτικές ενέσεις, έπειτα από πολλά χρόνια που η Fed υποστηρίζει ότι η οικονομία τα πάει εξαιρετικά.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και μόνο μία υπόνοια άμεσης κατάθεσης μετρητών στους λογαριασμούς των πολιτών θα προκαλούσε τεράστιο ενθουσιασμό σε μία εκλογική χρονιά, μέχρις ότου οι άνθρωποι ανακαλύψουν ότι η «ρίψη χρημάτων με ελικόπτερο» πιθανότατα θα δημιουργήσει πληθωρισμό που όμοιό του δεν θα έχουν ξαναδεί (ανάλογα με το πως και πόσα χρήματα θα μοιραστούν).
Μάλιστα, οι δηλώσεις της Mester ήρθαν την ημέρα που ο δείκτης τιμών των αμερικανικών εξαγωγών συνέχισε την αρνητική του πορεία που ξεκίνησε το 2012, καταγράφοντας νέα υποχώρηση 4,8% τον Ιούνιο.
Όμως, η αρνητική τάση επιδεινώθηκε στα τέλη του 2014 και συνέχισε πτωτικά και το 2015 και το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης