Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντείνονται οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ κατά των Ταλιμπάν, κατόπιν εντολής του Ash Carter

Εντείνονται οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ κατά των Ταλιμπάν, κατόπιν εντολής του Ash Carter
Μέχρι πρότινος, τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα μπορούσαν να παρέμβουν μόνο όταν οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας ζητούσαν έκτακτη βοήθεια
Μεγαλύτερη ελευθερία και περισσότερες αρμοδιότητες κατά των Ταλιμπάν έδωσε στους Αμερικανούς στρατιώτες του Αφγανιστάν ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ashton Carter, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα 12/7 αιφνιδιαστικά την Καμπούλ.
Ειδικότερα, ο ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ έδωσε ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες στον John Nicholson, τον επικεφαλής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η τρομοκρατική ομάδα, η οποία έχει επανέλθει δυναμικά παρά τον 10ετή πόλεμο της Ουάσινγκτον στην περιοχή.
Μέχρι πρότινος, τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα μπορούσαν να παρέμβουν μόνο όταν οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας ζητούσαν έκτακτη βοήθεια.
Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες μάλιστα ο Barack Obama και το ΝΑΤΟ αποφάσισαν να αφήσουν στο Αφγανιστάν 8.400 στρατιώτες (ήταν 9.600) μέχρι το τέλος του 2017, όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε υποσχεθεί μείωση στους 5.500.
Αν και η πλειοψηφία των στρατευμάτων αποτελείται από Αμερικανούς πολίτες, στο Αφγανιστάν έχουν αναπτυχθεί οι στρατοί από 40 χώρες.
Χθες ο κ.Carter βρέθηκε και στη Βαγδάτη, υποσχόμενος την αποστολή 560 στρατιωτών από τις ΗΠΑ προς το Ιράκ, με σκοπό τη βοήθεια στην ανακατάληψη της Μοσούλης, της μεγαλύτερης πόλης των τζιχαντιστών.
Οι επισκέψεις του Αμερικανού αξιωματούχου εθνικής άμυνας δεν είχαν ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες, για λόγους ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης