Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση YouGov: Γερμανία και Γαλλία συμφωνούν με την ένταξη της Σκωτίας στην ΕΕ

Δημοσκόπηση YouGov: Γερμανία και Γαλλία συμφωνούν με την ένταξη της Σκωτίας στην ΕΕ
Οι περισσότεροι Βρετανοί εκτιμούν ότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος η Σκωτία θα ανεξαρτητοποιηθεί
Η πλειοψηφία των πολιτών στις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, συμπεριλαμβομένων των Γερμανών και των Γάλλων, θα υποστηρίξουν την ένταξη της Σκωτίας στην ΕΕ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του YouGov που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Το YouGov ρώτησε περισσότερα από 8.400 άτομα σε έξι ευρωπαϊκές χώρες -και μία εκτός ΕΕ- για το αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει την ένταξη της Σκωτίας στην ΕΕ, σε περίπτωση που αυτή διαχωριστεί από την Βρετανία.
Η θετική ανταπόκριση ήταν ισχυρότερη στη Γερμανία, με 71% των Γερμανών να συμφωνεί, ενώ την υποστήριξη του εξέφρασε και το 61% των Γάλλων.

Η ανεξαρτησία της Σκωτίας

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 3 στους 4 Βρετανούς που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση (1.820 συνολικά) δήλωσαν ότι θεωρούν ότι ήταν «πιθανόν» ή «πολύ πιθανό» σε περίπτωση σχετικού δημοψηφίσματος να υπερισχύση η ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.
Αν και η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon είπε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία δεν είναι «σημείο εκκίνησης» της, καθώς η κυβέρνησή της διερευνά τρόπους για να διατηρήσουν τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ίδια έχει ζητήσει από το επιτελείο της να αρχίσει η προετοιμασία για μια δεύτερη ψηφοφορία, σε περίπτωση που αυτό κριθεί ως η καλύτερη λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης