Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Τουλάχιστον 12 νεκροί μαχητές του PKK από αεροπορικές επιδρομές του στρατού

Τουρκία: Τουλάχιστον 12 νεκροί μαχητές του PKK από αεροπορικές επιδρομές του στρατού
Τα μαχητικά έπληξαν συνολικά 15 στόχους στα νοτιοανατολικά της χώρας και το βόρειο Ιράκ
Τουλάχιστον 12 μαχητές του PKK έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποίησε ο τούρκικος στρατός στα νοτιοανατολικά της χώρας και στο βόρειο Ιράκ σήμερα (8/7) το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση, τα τουρκικά μαχητικά έπληξαν συνολικά οκτώ στόχους στην επαρχία Χάκαρι, ενώ ακολούθησαν άλλοι επτά βομβαρδισμοί στην περιοχή Αβασίν - Μπασιάν στο βόρειο Ιράκ.
Πέραν των ανθρώπινων απωλειών, οι αρχές ανέφεραν ότι επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό καταφύγια και βάσεις των κούρδων ανταρτών, καθώς και αποθήκες οπλισμού.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το δεύτερο μπαράζ επιθέσεων που πραγματοποιεί ο τούρκικος στρατός το τελευταίο 48ωρο, καθώς την Πέμπτη (7/7) είχαν διεξαχθεί ευρείας έκτασης βομβιστικές επιθέσεις στην επαρχία Σιρνάκ.
Από τον Ιούλιο του 2015, όταν και διακόπηκε η εκεχειρία ανάμεσα στην Τουρκία και το PKK, οι συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, έχοντας οδηγήσει στο θάνατο περισσοτέρων από 5.600 ατόμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης