Τελευταία Νέα
Διεθνή

Soros: Το Brexit θα είναι πολύ μεγαλύτερη καταστροφή για την Ε.Ε., από ότι η προσφυγική κρίση

tags :
Soros: Το Brexit θα είναι πολύ μεγαλύτερη καταστροφή για την Ε.Ε., από ότι η προσφυγική κρίση
Δεν φάνηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός σε ότι αφορά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. ο George Soros, καθώς τη χαρακτήρισε ως «καταστροφή», η οποία μάλιστα είναι πολύ χειρότερη από την προσφυγική κρίση.
Μάλιστα, στις δηλώσεις του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο μεγαλοεπενδυτής συνέδεσε και τις δύο «κρίσεις», τονίζοντας πως τα τεράστια ρεύματα προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στην Ευρώπη το 2015 «έπαιξαν καθοριστικό ρόλο» στην απόφαση των Βρετανών πολιτών για Brexit.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου «οδήγησε σε κατάρρευση τις χρηματοπιστωτικές αγορές, θυμίζοντας την κρίση του 2007 και 2008», υποστήριξε ο κ. Soros, προσθέτοντας πως αναμένει η κατάσταση να επιδεινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Επίσης, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, η οποία «θα επιδεινωθεί όσο γίνονται εμφανέστερες οι επιπτώσεις του Brexit».
«Πιθανό είναι να ενισχυθούν οι αποπληθωριστικές τάσεις, οι οποίες ήδη είναι διαδεδομένες στην Ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο μεγαλοεπενδυτής είχε κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες που θα έχει η απόσχιση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας πως ένας από τους πρώτους «χαμένους» θα είναι η στερλίνα…
Τέλος, υποστήριξε πως «οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφωνίες εντός της Ευρωζώνης, αποτελούν το βασικό εμπόδιο για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος», το οποίο «δοκιμάζεται σκληρά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης