Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κολομβία: Ανακοινώθηκε και επίσημα η ιστορική συμφωνία για κατάπαυση πυρός μεταξύ κυβέρνησης και ανταρτών

Κολομβία: Ανακοινώθηκε και επίσημα η ιστορική συμφωνία για κατάπαυση πυρός μεταξύ κυβέρνησης και ανταρτών
Παρών στην υπογραφή της συμφωνίας και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Ban Ki-moon
Ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα (23/6) η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις της Κολομβίας και τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις (FARC), με την εν λόγω εξέλιξη να φέρνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά τη συμφωνία ειρήνης μεταξύ των δύο πλευρών, δίνοντας τέλος σε μία εμπόλεμη περίοδο πέντε δεκαετιών.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το κοινό ανακοινωθέν των δύο πλευρών, «καταλήξαμε σε συμφωνία για αμοιβαία και οριστική κατάπαυση του πυρός και την αναστολή των εχθροπραξιών», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η ακριβής ημερομηνία που η εν λόγω συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ.
Παρόντες στην ανακοίνωση των λεπτομερειών της συμφωνίας αναμένεται να είναι, πέραν των δύο πλευρών, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-moon, o πρόεδρος της Κούβας, Raul Castro, ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, Borge Brende, καθώς και οι πρόεδροι Βενεζουέλας και Χιλής, (Nicolas Maduro και Michelle Bachelet αντίστοιχα).
Να σημειώσουμε ότι, από τον Αύγουστο του 2010, όταν και ανέλαβε την προεδρία της χώρας, ο Santos κατέστησε σαφές ότι βασική του προτεραιότητα αποτελεί ο τερματισμός του πολέμου με τις FARC, οι οποίες ταλαιπωρούν τη χώρα της Λατινικής Αμερικής για πάνω από μισό αιώνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης