Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κολομβία: Ιστορική συμφωνία για κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντάρτες

Κολομβία: Ιστορική συμφωνία για κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντάρτες
Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός της εβδομάδας, στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές
Σε συμφωνία για αμοιβαία κατάπαυση του πυρός αναμένεται να προχωρήσει εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση της Κολομβίας με τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), όπως δήλωσε σήμερα (22/6) ο πρόεδρος της χώρας Juan Manuel Santos, πραγματοποιώντας ένα σημαντικό βήμα ώστε να δοθεί τέλος στη μακροχρόνια εμφυλιοπολεμική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο κολομβιανός πρόεδρος ανέφερε ότι εφόσον η εκεχειρία οριστικοποιηθεί θα αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη της ειρήνης ανάμεσα στις δύο πλευρές, ευελπιστώντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιουλίου.
«Προσεύχομαι στον Θεό να μας δώσει τη δύναμη να κλείσουμε αυτές τις συμφωνίες μέσα σε αυτή την εβδομάδα, επειδή τις έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Santos.
Ωστόσο, ορισμένες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η ανακοίνωση της συμφωνίας για κατάπαυση πυρός δε θα σημαίνει απαραίτητα και την άμεση εφαρμογή της, κατά πάσα πιθανότητα όμως θα αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για τον οριστικό τερματισμό των εχθροπραξιών.
Να σημειώσουμε ότι, από τον Αύγουστο του 2010, όταν και ανέλαβε την προεδρία της χώρας, ο Santos κατέστησε σαφές ότι βασική του προτεραιότητα αποτελεί ο τερματισμός του πολέμου με τις FARC, οι οποίες ταλαιπωρούν τη χώρα της Λατινικής Αμερικής για πάνω από μισό χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης