Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 21% των υποστηρικτών του Brexit πιστεύει ότι υπονομεύονται από τις Μυστικές Υπηρεσίες και την κυβέρνηση

Το 21% των υποστηρικτών του Brexit πιστεύει ότι υπονομεύονται από τις Μυστικές Υπηρεσίες και την κυβέρνηση
Το 28% των ερωτηθέντων αναφέρει πως το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου είναι «στημένο»
Το 21% των υποστηρικτών του Brexit πιστεύει ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες (Military Intelligence, Section 5, MI5) της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση για να αποφευχθεί η απόσχιση του νησιού από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαπιστώνει η δημοσκόπηση της YouGov η οποία δημοσιεύτηκε (και) στην Independent.
Απαντώντας στην ίδια ερώτηση, το 40% των πολιτών δηλώνει πως κάτι τέτοιο «πιθανόν δεν ισχύει», ενώ το υπόλοιπο 39% «δεν γνωρίζει».
Επίσης, αφού ξαναθυμίσουμε ότι στη δημοσκόπηση έλαβαν μέρος μόνο υποστηρικτές του Brexit, το 28% των ερωτηθέντων αναφέρει πως το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου είναι «στημένο», το 64% απαντά «πιθανόν να είναι στημένο» και το 16% δεν βρίσκει πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Εμείς να θυμίσουμε πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, των εταιρειών ORB και YouGov, δίνουν μία αντιστροφή πλέον στο κλίμα.
Ειδικότερα, η ORB διαπιστώνει ποσοστό 53% για τους υποστηρικτές της παραμονής στην Ένωση, με το αντίπαλο δέος να βρίσκεται στο 46%.
Τα ποσοστά για την YouGov είναι 42% και 44% αντίστοιχα, ωστόσο το προβάδισμα για τους υποστηρικτές της απόσχισης ήταν μεγαλύτερο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης