Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα στη Guardian: Το ένα τρίτο των βρετανικών επιχειρήσεων θεωρεί ότι ένα Brexit θα βλάψει τη βρετανική οικονομία

Έρευνα στη Guardian: Το ένα τρίτο των βρετανικών επιχειρήσεων θεωρεί ότι ένα Brexit θα βλάψει τη βρετανική οικονομία
Τα ευρήματα της έρευνας που δημοσιεύει η Guardian διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος της επιχειρήσης, τον τομέα δραστηριοποίησής της και την έδρα της
Το ένα τρίτο των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρούν ότι ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από την Ε.Ε. (Brexit) θα βλάψει τη βρετανική οικονομία, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Charterhouse Research μεταξύ 3.394 ιδιοκτητών επιχειρήσεων και διευθυντών οικονομικών, την οποία δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Στην ίδια έρευνα εμφανίζονται να ανησυχούν περισσότερο για τις δυσμενείς συνέπειες ενός Brexit οι επιχειρηματίες στο Λονδίνο και στη Σκωτία, ενώ οι συνάδελφοί τους από την κεντρική, ανατολική και βόρεια Αγγλία θεωρούν ότι ένα Brexit θα ωφελήσει τη βρετανική οικονομία.
Το 35% του συνόλου των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρούν ότι ένα Brexit θα ήταν βλαπτικό για τη βρετανική οικονομία, το 25% θεωρεί ότι θα την ωφελούσε, ενώ το 39% θεωρεί ότι δεν θα επηρεάσει τη βρετανική οικονομία με τρόπο αξιόλογο.
Τα ευρήματα της έρευνας που δημοσιεύει η Guardian διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος της επιχειρήσης, τον τομέα δραστηριοποίησής της και την έδρα της.
Το 62% των μεγάλων επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα με τζίρο 25 εκατ. στερλίνων και άνω θεωρούν ότι το Brexit θα βλάψει τη βρετανική οικονομία, ποσοστό που μειώνεται σε 38% για τις νεο-ιδρυθείσες εταιρείες και σε 34% για τις εταιρείες με τζίρο κάτω από 100 χιλ. στερλίνες.
Στην κεντρική και ανατολική Αγγλία, το 30% των συμμετεχόντων εκτιμούν ότι το Brexit θα έχει θετικές οικονομικές συνέπειες, ενώ περίπου το 40% αυτών σε Λονδίνο και Σκωτία θεωρούν ότι ένα Brexit θα είχε ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης