Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Προβάδισμα +6% δίνει στο Brexit η νέα δημοσκόπηση, μία εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα

Μ. Βρετανία: Προβάδισμα +6% δίνει στο Brexit η νέα δημοσκόπηση, μία εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα
Στη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε, την έξοδο από την Ε.Ε. υποστηρίζει το 53% των ερωτηθέντων, με το ποσοστό των υποστηρικτών της παραμονής να βρίσκεται στο 47%
Προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο στρατόπεδο των υποστηρικτών του Brexit η νέα δημοσκόπηση της Ipsos MORI, η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Evening Standard, μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες….
Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει το 53% των ερωτηθέντων, με το ποσοστό των υποστηρικτών της παραμονής να βρίσκεται στο 47%.
Όπως γίνεται αντιληπτό, έχει γίνει αναγωγή ως προς τους αναποφάσιστους πολίτες, οι οποίο στις λοιπές μετρήσεις συγκέντρωναν άνω του 10% του συνόλου.
Το εντυπωσιακότερο όμως είναι η μεγάλη διαφορά των νέων μετρήσεων, συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Ipsos MORI, η οποία έδινε προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων (57% - 43%, και πάλι με αναγωγή) στους πολέμιους του Brexit.
Η μείωση – αύξηση για τις δύο πλευρές βρέθηκε στο 10%, μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες.
Σε ότι αφορά τις συμπληρωματικές ερωτήσεις του gallop, μόλις το 17% των πολιτών πιστεύει τους ακραίους ισχυρισμούς του υπουργού Οικονομικών, George Osborne, ότι το Brexit θα κοστίσει 4.300 στερλίνες σε κάθε νοικοκυριό του νησιού.
Επίσης, το 47% αποδέχεται την διαπίστωση των επικεφαλής της εξόδου από το μπλοκ, ότι η απόσχιση θα εξοικονομήσει στη Μ. Βρετανία 350 εκατ. στερλίνες τη βδομάδα.
Να αναφέρουμε πως το κλίμα των δημοσκοπήσεων έχει αντιστραφεί πλήρως, καθώς έως και πριν μία εβδομάδα, το Bremain προηγούταν με διαφορά, όπως και το ότι οι περισσότεροι υποστηρικτές της παραμονής στην Ε.Ε. βρίσκονται στη Σκωτία.
Τέλος, να θυμίσουμε το τραγικό σημερινό γεγονός που αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, το θάνατο της Jo Cox, βουλευτού των Εργατικών…

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης