Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brainard (Fed): Αύξηση επιτοκίων της Fed μόνο μετά από πρόσθετα στοιχεία για ΗΠΑ και το βρετανικό δημοψήφισμα

Brainard (Fed): Αύξηση επιτοκίων της Fed μόνο μετά από πρόσθετα στοιχεία για ΗΠΑ και το βρετανικό δημοψήφισμα
Αύξηση της ακούσιας μερικής απασχόλησης με μείωση του ποσοστού συμμετοχής στην αγορά εργασίας, στις ΗΠΑ
Έκκληση στην Federal Reserve να περιμένει περισσότερα διαφωτιστικά στοιχεία περί της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ προτού προβεί σε νέα αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου, απηύθυνε η Lael Brainard, εκ των επτά μελών του Συμβουλίου Διοικητών της Fed, μετά την ανακοίνωση απροσδόκητα ασθενούς βελτίωσης της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ τον Μάιο 2016.
Η Brainard ζήτησε από τη Fed να περιμένει τόσο τα βασικά οικονομικά στοιχεία για ολόκληρο το δεύτερο τρίμηνο 2016, όσο και το αποτέλεσμα του επικείμενου βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016 περί παραμονής ή μη στην Ε.Ε. του Ηνωμένου Βασιλείου, προτού καταλήξει σε συμπέρασμα για τον χρονισμό της επόμενης αύξησης των επιτοκίων της.
Η ίδια έκανε λόγο για αβεβαιότητα στην αμέσως προσεχή περίοδο, με βάση την οποία η Fed θα έπρεπε να περιμένει για περισσότερα στοιχεία αναφορικά με την οικονομική πορεία των ΗΠΑ.
Η ανησυχία της Brainard πηγάζει από το γεγονός, ότι στο διήμερο 14-15 Ιουνίου 2016 συνεδριάζει η επιτροπή νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed, που καλείται να εξετάσει την κατάλληλότητα μιας αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ.
Σχολιάζοντας τα στοιχεία απασχόλησης των ΗΠΑ για τον Μάιο 2016 και ιδιαίτερα τη βελτίωση του ποσοστού ανεργίας σε 4,7% - το χαμηλότερο από τον Νοέμβριο του 2007 - η ίδια προτίμησε να σταθεί στην αύξηση της ακούσιας μερικής απασχόλησης και στη μείωση του ποσοστού συμμετοχής στην αγορά εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης