Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rabobank: Αν ηττηθεί το Brexit στις 0,73 στερλίνες ανά ευρώ σε διάστημα 3 μηνών μετά το δημοψήφισμα

Rabobank: Αν ηττηθεί το Brexit στις 0,73 στερλίνες ανά ευρώ σε διάστημα 3 μηνών μετά το δημοψήφισμα
Αν η Βρετανία παραμείνει στην Ε.Ε., η κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) θα αφήσει τα παρεμβατικά επιτόκια της στερλίνας αμετάβλητα μέχρι τον Μάιο του 2017
Στο επίπεδο των 0,73 στερλίνων ανά ευρώ θα έχει ενισχυθεί στη διεθνή αγορά συναλλάγματος το βρετανικό νόμισμα τρεις μήνες μετά το επικείμενο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 περί παραμονής ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., σε περίπτωση που αποφευχθεί το Brexit.
Αυτό εκτιμά η ολλανδική τράπεζα Rabobank, σύμφωνα με την οποία η στερλίνα αναμένεται να ενισχυθεί έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος σε περίπτωση κατά την οποία οι Βρετανοί ψηφοφόροι επιλέξουν να παραμείνουν στην Ε.Ε. με ξεκάθαρη διαφορά σε σύγκριση με την πλευρά που επιδιώκει την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όμως, ακόμα και αν ξεπεραστεί ο κίνδυνος του Brexit, η προσοχή των επενδυτών θα επιστρέψει εκ νέου στα θεμελιώδη μεγέθη της βρετανικής οικονομίας, γεγονός που θα μετριάσει την έκταση της ανατίμησης της λίρας έναντι του ευρώ.
Η Rabobank σχολιάζει, ότι αν και η αβεβαιότητα περί του ευρωπαϊκού μέλλοντος της Βρετανίας έχει προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη της χώρας, εν τούτοις αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η βρετανική οικονομία, που παρουσιάζει αδυναμίες στον τομέα της μεταποίησης και των κατασκευών.
Σε περίπτωση παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. μεταξύ άλλων θα ξεκινήσει η εκτέλεση επενδύσεων που προσωρινά έχουν «παγώσει» λόγω του δημοψηφίσματος, όπως π.χ. στα επαγγελματικά ακίνητα.
Όπως προβλέπει η Rabobank, αν η Βρετανία παραμείνει στην Ε.Ε., η κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) θα αφήσει τα παρεμβατικά επιτόκια της στερλίνας αμετάβλητα μέχρι τον Μάιο του 2017.
Σε μια τέτοια περίπτωση, η ισοτιμία ευρώ-στερλίνας θα εξασθενούσε στις 0,75 λίρες μέχρι το τέλος Ιουλίου 2016 και περαιτέρω στις 0,73 λίρες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης