Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Ορθή η παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας στη δημόσια συζήτηση για το Brexit

Economist: Ορθή η παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας στη δημόσια συζήτηση για το Brexit
Καθήκον του Carney, τονίζει ο Economist, είναι να παρέχει μια ανεξάρτητη αξιολόγηση των μεγαλύτερων κινδύνων για τη βρετανική οικονομία
Την εκτίμηση ότι η παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England - BoE) στη δημόσια συζήτηση για το Brexit είναι ορθή και δικαιολογημένη, διατυπώνει το βρετανικό περιοδικό Economist.
Η παρέμβαση του Mark Carney, διοικητής της BoE, ο οποίος προειδοποίησε για τις επιπτώσεις μιας εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, θορύβησε τους πολίτες της χώρας, με ορισμένους, όπως ο συντηρητικός πολιτικός Jacob Rees-Mogg, που έχει ταχθεί υπέρ του Brexit, να ζητούν την παραίτησή του.
Η κατηγορία είναι ότι ο διοικητής της BoE έλαβε ουσιαστικά μια πολιτική θέση, που δεν αρμόζει στα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Economist, το μόνο που έκανε ο Carney ήταν σωστά το έργο του.
Πιο συγκεκριμένα, η δουλειά του είναι να αναγνωρίζει τις απειλές της βρετανικής οικονομίας και το Brexit είναι ακριβώς αυτό: μια απειλή για την οικονομία της χώρας.
Αυτό εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο δεν προσπάθησε να λάβει αντίστοιχη πολιτική θέση στη δημόσια συζήτηση για το δημοψήφισμα της Σκωτίας.
Τυχόν ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας είχε εκτιμηθεί ότι δεν θα είχε τόσο μεγάλο αντίκτυπο στη βρετανική οικονομία.
Καθήκον του Carney, τονίζει ο Economist, είναι να παρέχει μια ανεξάρτητη αξιολόγηση των μεγαλύτερων κινδύνων για τη βρετανική οικονομία.
«Την περασμένη εβδομάδα [12/5 παρέμβαση Carney] είπε λίγα, όχι πολλά», καταλήγει χαρακτηριστικά ο Economist.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης