Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bailey (Bank of England): Σε κίνδυνο το μέλλον του Λονδίνου ως χρηματοοικονομικού κέντρου σε περίπτωση Brexit

Bailey (Bank of England): Σε κίνδυνο το μέλλον του Λονδίνου ως χρηματοοικονομικού κέντρου σε περίπτωση Brexit
Χρειαζόμαστε ένα τραπεζικό σύστημα που θα υποστηρίξει την εγχώρια οικονομία, όμως φοβάμαι ότι δεν έχουμε δικαίωμα να έχουμε οτιδήποτε σε διεθνείς όρους, ανέφερε
Το Λονδίνο δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραμείνει παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο, αν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Bank of England (BoE), Andrew Bailey.
Περίπου 250 ξένες τράπεζες, που απασχολούν χιλιάδες ανθρώπους, έχουν έδρα στο Λονδίνο, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά κέντρα του κόσμου και ανταγωνιστικό της Νέας Υόρκης.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Andrew Bailey, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει αν οι Βρετανοί ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου την αποχώρηση της χώρας τους από το ευρωπαϊκό μπλοκ.
«Χρειαζόμαστε ένα τραπεζικό σύστημα που θα υποστηρίξει την εγχώρια οικονομία, όμως φοβάμαι ότι δεν έχουμε δικαίωμα να έχουμε οτιδήποτε σε διεθνείς όρους.
Αυτή η απόφαση θα ληφθεί από πολλούς παίκτες ανά τον χρόνο», τόνισε ο Bailey.
Η Ε.Ε. παρέχει κανόνες για τράπεζες, ασφάλειες και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, που δίνουν ένα «διαβατήριο» σε αυτούς να λειτουργούν ελεύθερα ανά την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται και τράπεζες εκτός Ευρώπης, όπως από τις ΗΠΑ και την Ασία.
«Αυτό που έχει σημασία για εκείνους είναι να έχει το διαβατήριο αυτό. Αν είσαι μια μη ευρωπαϊκή επιχείρηση που λειτουργεί στο Λονδίνο, τότε είναι σημαντικό να έχει αυτό το διαβατήριο», πρόσθεσε ο Bailey.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης