Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συνάντηση Trump με τον πρόεδρο της Βουλής Paul Ryan για «γεφύρωση» χάσματος στους Ρεπουμπλικάνους

Reuters: Συνάντηση Trump με τον πρόεδρο της Βουλής Paul Ryan για «γεφύρωση» χάσματος στους Ρεπουμπλικάνους
Ryan: «Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Donald Trump κι εγώ είχαμε διαφορές... γι' αυτές τις διαφορές συζητήσαμε σήμερα»
Προσπάθεια γεφύρωσης του διχασμού εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ που έχει προκαλέσει η διεκδίκηση του χρίσματος προεδρικού υποψηφίου από τον Donald Trump, αποτέλεσε η συνάντησή του με τον (Ρεπουμπλικάνο) πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Paul Ryan την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, οι δύο άνδρες εξήλθαν της συνάντησής τους δηλώνοντας ότι έλαβαν πρωτοβουλίες να μειώσουν το χάσμα εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, αν και παραμένουν πολλές διαφορές εντός του.
Σύμφωνα με το Reuters, η συνάντηση Ryan και Trump συνέδραμε στην καλύτερη γνωριμία τους και στην αναζήτηση κοινού τόπου συνεννόησης, ενώ ιδιαίτερα για τον Trump η συνάντηση ήταν σημαντική για να κερδίσει την υποστήριξη περισσότερων ισχυρών μελών του κόμματος.
Ο Ryan και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δημοσίως αντιταχθεί στο εμπρηστικό ύφος του προκλητικού δημόσιου λόγου του Trump, καθώς βεβαίως και στα σχέδιά του για προσωρινή απαγόρευση της εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, απέλαση 11 εκατ. παράνομων μεταναστών και επιβολή εμπορικών πολιτικών προστατευτισμού.
Στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά τη συνάντησή του με τον Trump, ο Ryan - που φέρεται να αποτελεί τον ισχυρότερο εκφραστή της μερίδας των Ρεπουμπλικάνων που αντιτάσσονται στην υποψηφιότητα Trump - για μία ακόμα φορά δεν προσέφερε την επίσημη υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Trump, επισημαίνοντας, ότι «δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Donald Trump κι εγώ είχαμε διαφορές... γι' αυτές τις διαφορές συζητήσαμε σήμερα».
Ως γνωστόν, την περασμένη εβδομάδα ο αμφιλεγόμενος Trump κατάφερε να οδηγήσει και τους δύο εναπομείναντες Ρεπουμπλικάνους συνδιεκδικητές του προεδρικού χρίσματος - Ted Cruz και John Kasich - σε ταπεινωτικές εκλογικές ήττες και τελικά στην αποχώρησή τους από τη διεκδίκηση του χρίσματος, απομένοντας κυρίαρχος στη σχετική «κούρσα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης