Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρουφάκης: Η H. Clinton είναι ένα επικίνδυνο άτομο - Δε μπορεί να θεωρηθεί εκπρόσωπος της αριστεράς

Βαρουφάκης: Η H. Clinton είναι ένα επικίνδυνο άτομο - Δε μπορεί να θεωρηθεί εκπρόσωπος της αριστεράς
«Οποιοσδήποτε γιορτάζει βλέποντας τον ακρωτηριασμό ακόμα και ενός εχθρού, θεωρώ ότι είναι ένα επικίνδυνο άτομο», τόνισε ο πρώην υπουργός
Τους λόγους για τους οποίους θεωρεί τη Hillary Clinton ένα «επικίνδυνο άτομο» εξηγεί στο Business Insider ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιανης Βαρουφάκης.
Αρχικά, τονίζει πως επειδή βρίσκεται στα αριστερά του Donald Trump δε μπορεί αυτόματα να θεωρηθεί ως η κατάλληλη να εκπροσωπήσει την αριστερά.
«Είναι σαν να ισχυρίζεται κανείς πως ο Αττίλας ο Ούνος ήταν στα αριστερά του Τζένγκις Χαν», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «αυτό δεν έχει και πολύ νόημα».
Στη συνέχεια, ο Γ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η Hillary Clinton απέκλεισε ουσιαστικά τον εαυτό της από την προοδευτική πολιτική, όταν υποστήριξε τον πόλεμο στο Ιράκ.
Όταν ως υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στην καταστροφή στη Λιβύη και το γιόρτασε καθώς έβλεπε το βίντεο του ακρωτηριασμό (sic) ενός πολύ κακού ανθρώπου (Muammar Gaddafi).
«Οποιοσδήποτε γιορτάζει βλέποντας τον ακρωτηριασμό ακόμα και ενός εχθρού, θεωρώ ότι είναι ένα επικίνδυνο άτομο», τόνισε ο πρώην υπουργός.
Τέλος, αναφέρθηκε και στην ταύτιση της Clinton τόσο για στρατηγικούς λόγους, όσο και, όπως ο ίδιος εκτιμά, εκ πεποιθήσεως, με τη Wall Street και τη μάχη που αυτή έδωσε το 2008, ώστε να μην αναδιαρθρωθεί παρά την κατάρρευση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης