Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Υπογραφή συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε.- Ιαπωνίας μέχρι το τέλος του 2016

Juncker: Υπογραφή συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε.- Ιαπωνίας μέχρι το τέλος του 2016
Juncker: «Οι διαπραγματεύσεις μας έχουν προοδεύσει, αλλά τώρα πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά»
Μέχρι το τέλος του 2016 αναμένεται να έχει υπογραφεί η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (free trade agreement) Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ιαπωνίας, όπως εκτίμησε την Τρίτη 3 Μαΐου 2016 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδος New York Times, η Ε.Ε. και η Ιαπωνία ξεκίνησαν τις σχετικές διαπραγματεύσεις τους τον Μάρτιο του 2013, φτάνοντας να πραγματοποιήσουν τον 16ο σχετικό γύρο διαπραγματεύσεων στην Ιαπωνία τον Απρίλιο του 2016.
«Οι διαπραγματεύσεις μας έχουν προοδεύσει, αλλά τώρα πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Juncker λίγο πριν την έναρξη συνομιλιών του με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Shinzo Abe στις Βρυξέλλες.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν προσέθεσε, ότι πιστεύει πως η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μπορεί να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2016.
«Η συμφωνία μας όχι μόνον θα προσφέρει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία, αλλά επίσης θα στείλει ένα θετικό μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο», κατέληξε ο Juncker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης